maritbet girişmaritbet
Eroğlu'ndan İzmir'e 501 proje müjdesi

Eroğlu'ndan İzmir'e 501 proje müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu devam eden 35 projenin yanında İzmir'e 466 yeni proje sözlerinin olduğunu söyledi.

ESD - Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, Menderes ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Bölgenin evladı olarak İzmir'e hizmet etmeyi ibadet gördüğünü belirten Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının en fazla yatırım yapan bakanlıklar arasında yer aldığını, hükümet olarak İzmir'e 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Eroğlu, daha önce vadedilen 35 projenin bir bölümünün bittiğini, ayrıca 466 proje daha öngörüldüğünü dile getirerek, "Toplam 501 projeyle İzmir'de destan yazacağız" diye konuştu. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tahtalı Barajı Havzası yönetmeliği için Bakanlık olarak özel hüküm belirleme yetkilerinin olduğunu, vatandaşın mağduriyetini gidermek için bu konuda talimat verdiğini bildirdi.

Gölet projeleri

İlçe sınırlarındaki Gümüldür Göleti'nin yüzde 50'sinin tamamlandığını ve yıl sonunda bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Eroğlu, yüzde 70'i tamamlanan Özdere Göleti'nin de bin 540 dekar araziyi sulayacağını belirtti. 

Muhtarların talep etmesi halinde jeolojik açıdan problemi olmayan ve su bulunan bölgelere yeni göletler yapabileceklerini bildiren Eroğlu, ilçenin mesirelik alan ihtiyacının Orman Bölge Müdürlüğünce karşılanacağını, Menderes'in İzmirlinin nefes alacağı, denize gireceği, yayla turizmi yapacağı bir merkez haline getirileceğini kaydetti. 

İlçede bir hayvan barınağı kuracaklarını, ormanlık alan içindeki zeytin ağaçlarının aşılanarak kurayla vatandaşa verileceğini söyleyen Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığına da gençlik merkezi kurabilmeleri için yer tahsis edeceklerini anlattı.

İzmir'e hizmet etme konusunda gayretli ve azimli olduklarını vurgulayan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyaretinde, Ege Gelişim Pojesi'ni (GEP) açıklayacağını bildirdi. 

Yorum Yaz