maritbet girişmaritbet
Erkanlı Grup’tan 20 milyon dolarlık çevre yatırımı!

Erkanlı Grup’tan 20 milyon dolarlık çevre yatırımı!

Erkanlı Grup, 20 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük çevre arıtma tesislerinden birini kuruyor.

Erkanlı Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Erksan Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi AŞ Türkiye genelinde atık yönetimi konusunda faalaliyet göstermeye devam ediyor.

Erkanlı Şirketler Grubu mevcut yatırımlarına ek olarak Kocaeli'nde çamur kurutma,atıktan türetilmiş yakıt,metal geri dönüşüm,elektronik atık geri dönüşüm ve tehlikesiz atık tesislerini barındıran tam entegre bir tesisi hayata geçiriyor.

Çamur kurutma tesisi, endüstriyel kuruluşların tehlikeli ve tehikesiz arıtma çamurlarını yüksek sıcaklıkta kurutarak,çıkan ürünün çimento sektörüne alternatif yakıt olarak verilmesi sağlanacak. Çamur kurutma tesisinin başlangıç kapasitesi ise 5 ton olacak.

Yine Entegre tesis bünyesinde kurulacak  Atıktan Türetilmiş Yakıt tesisinde ise  atıklar ön işlemden geçirilecek ve alternatif yakıt üretilecek..bu sayede doğal kaynakların kullanılması azaltılacak ve böylelikle çevreye katkı sağlanacak..

Enerji ithalatını en aza indirecek

Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, enerjisinin % 70'ini ithal eden Türkiye için atıktan türetilmiş alternatif yakıtlardan enerji elde edilmesi, ciddi bir kaynak ve aynı zamanda çevrenin korunması için önemli bir imkan olduğunu vurguladı. Erkanlı, ''Bu tesisler sayesinde Türkiye enerji ithalatı ve doğal kaymak kullanımını en aza indirecektir'' dedi.

Tesiste ayrıca metal geri kazanımı konusunda da önemli çalışmalar yapılmakta ve metal atıklar çeşitli fiziksel ve kimyasal  işlemlerden geçirilerek  ikincil hammaddeye dönüştürülmekte ve tekrar üretim sürecine dahil edilmekte.

Elektronik  Atık geri dönüşümü kapsamında ise elektrikli ve elektronik aletlerin geri dönüşümü sağlanmakta  ayrıca bu tip atıkların içinde bulunan hammaddeler yeniden kullanıma kazandırılmakta..

Çevre alanında yatırımlarını bu dev tesisle sürüdüren Erksan Çevre Teknolojileri,sunduğu çevreci ve yenilikçi çözümlerle sektöre güvenle anılan adını ve yerini günden güne sağlamlaştırmakta ve büyümesine emin adımlarla devam etmekte.

6 Şirketten oluşan Erkanlı Grup inşaat, çevre, maden ve kimya alanında faaliyet gösteriyor..Son dönemlerde inşaat yatırımlarına da hız veren Erkanlı Şirketler Grubu Ankara'da başlattıkları 600 konutlu residance projesinin yanısıra İstanbul'da kentsel dönüşümün öncü firmalarından biri olmayı hedefliyor..,ve Bu çerçede ilk startı Kartal'da verecek.

İnşaatın yanısıra çevre ve madencilik sektöründeki yatırımları ile Türkiye'nin önemli ve fark yaratan grupları arasında  yer alan Erkanlı Grup Türkiye'de 250'ye yakın büyük sanayi kuruluşunun toptan atık yönetimini yürütüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...