maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Başakşehir, Kayabaşı, Küçükçekmece ve Kemerburgaz’ı kapsayacak yeni şehir planlıyoruz!

Erdoğan Bayraktar: Başakşehir, Kayabaşı, Küçükçekmece ve Kemerburgaz’ı kapsayacak yeni şehir planlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Şehrin içinde ekolojik yerleşim alanları, sadece hibrit araçların ve bisikletlerin girebildiği alanlar olacak. Endemik bakımdan kaybolmaya yüz tutmuş bitkilerin ve hayvanların yaşatılacağı bölgeler yapacağız" dedi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Şehrin içinde ekolojik yerleşim alanları, sadece hibrit araçların ve bisikletlerin girebildiği alanlar olacak. Endemik bakımdan kaybolmaya yüz tutmuş bitkilerin ve hayvanların yaşatılacağı bölgeler yapacağız" dedi.         

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde Türkiye'yi ziyaret eden Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) İnceleme heyeti onuruna Hilton Otel'de verilen öğle yemeğine katıldı. Bayraktar, yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.    

Bir gazetecinin, 'Tuzla ile Gebze arasında yapılması planlanan 500 bin nüfuslu şehrin, bilim, teknoloji ve kongre merkezi olarak değerlendirilmesine' ilişkin sorusuna Bayraktar, "İstanbul'un hem kentsel dönüşümüne hizmet vermek hem de insanlarımızı deprem riski taşıyan binalardan kurtarmak için İstanbul'da yeni kurulacak 3. Havaalanı'da kapsayacak şekilde Başakşehir, Kayabaşı, Küçükçekmece, Kemerburgazı da içine alacak şekilde yeni bir şehir kurmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" cevabını verdi.

Bu şehrin çekirdeğinin 'Başakşehir'de Kayabaşı diye bilinen merkezin' olacağını bildiren Bayraktar, şu anda 20 bin konutu bitirme aşamasına getirdiklerini ifade etti. İki tane sağlık kenti kuracaklarını anlatan Bakan Bayraktar, Dünya çapında büyük bir fuar alanının bu kentin içinde olacağını dile getirdi.

Bakan Bayraktar, "Şehrin içinde ekolojik yerleşim alanları olacak. Sadece hibrit araçların ve bisikletlerin girebildiği alanlar olacak. Endemik bakımdan kaybolmaya yüz tutmuş bitkilerin ve hayvanların yaşatılacağı bölgeler yapacağız. Kamulaştırma, harita alım çalışmalarımız devam ediyor. Çok kısa süre içinde hem temel atma törenimizi hem de projenin animasyon sunumunu yapacağız" şeklinde konuştu.        

Bakan Bayraktar, Anadolu Yakası'nda da kentsel dönüşümünü halletmek için bir çalışmanın olduğunu ifade etti. Projenin kendini tam anlamıyla 15 senede realize edeceğine işaret eden Bakan Bayraktar, benzer çalışmaların yapıldığı şehirler hakkında bilgiler verdi.    

AFET RİSKİ HARİTASININ ÇIKARILMASI  

Başka bir gazetecinin, 'konutların afet riski haritasının çıkarılacağını' hatırlatması üzerine Bakan Bayraktar, "Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi, afet riski taşıyan yapıların dönüştürülmesi sürecini yasaya uygun bir şekilde fakat vatandaşın rızasına göre yürütüyoruz. Onun dışında insanlarımızın binasını yıkmak gibi bir planımız yok. Vatandaş gelip 'benim binam riskli, binamı yeniletmek istiyorum' diyorsa, bu şekilde yürüyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, konuşmasında şunları kaydetti:  

"Bakanlık olarak bu işi organize ederek, belediyelerimize ve vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Bu iş öyle yürür, zaten vatandaşlarımızın şimdi ki talebinden de belli. Bu işe çomak sokmak isteyenler konusunda, basın camiasından da yardım bekliyoruz. Bizim niyetimiz, şeffaf, hesapverebilir, insanlarımızın can emniyetini koruyarak çalışmalarımızı yürütmek."

İzmir'de de güzel işler yapılacağına işaret eden Bayraktar, "Yanlış yaparsak desteklemeyin. Doğru yaptığımız işlerde lütfen destekleyin. Provokatörlere fırsat vermeyelim" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...