maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: 10 yılda 3 milyara yakın ağaç diktik!

Erdoğan Bayraktar: 10 yılda 3 milyara yakın ağaç diktik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bizde kalkınıyoruz, gelişiyoruz diye, İslam, Türk dünyası gelişiyor diye olaylar oluyor, orada Yunanistan batıyor diye olaylar oluyor" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bizde kalkınıyoruz, gelişiyoruz diye, İslam, Türk dünyası gelişiyor diye olaylar oluyor, orada Yunanistan batıyor diye olaylar oluyor. Yunanistan bizim gibi kalkınsa gelişse orada yine olaylar olurdu. Ne? Sevinç olayları, destek tezahürat olurdu. Şimdi içerde ve dışarda böyle bir kazan kaynatmaya çalışıyorlar. Ama Allah'ın izniyle bunların hepsi avucunu yalayacak" dedi.

Bayraktar, Akçaabatlılar Derneğince bir lokantada düzenlenen iftarda, dünyanın 2008'den beri büyük bir ekonomik kriz yaşadığını, bazı devletlerde ekonominin dibe vurduğu, bazı devletlerin iflas ettiği, ülkelerin krebilitesinin sorgulandığı bir süreçten geçildiğini söyledi.

Bu süreç tüm dünyayı dalga dalga etkilerken Ortadoğu'da da çok acı olaylar yaşandığını dile getiren Bayraktar, Türkiye'nin dünyanın en zor bölgesinin merkezinde bulunduğuna işaret etti.

Irak, Suriye, Mısır, Filistin ve Kuzey Afrika'da çok zor, elim olaylar yaşandığını belirten Bayraktar, bu durumun Türkiye'yi de etkilediğini bildirdi.

Tüm dünyada Müslümanların zor durumda olduğunu anlatan Bayraktar, "Türkiye ise bütün bu olumsuz şartlara, ekonomik krizlere, çevresindeki olumsuzluklara rağmen istikrarını, konumunu, kalkınmasını ve ekonomik büyümesini devam ettirmektedir. Bu kolay değil, zor bir süreç" diye konuştu.

Mayısta Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödediğini, üçüncü boğaz köprüsü ve dünyanın en büyük üçüncü havalimanının temelinin atıldığını, Türkiye'nin kredi notunun yükseldiğini ve tüm dünyadan ülkeye dış yatırımların artmaya başladığını ifade eden Bayraktar, "Hemen baktınız, üç ağaç için fırtına kopardılar. Acaba bunlar çevre bakımından, çevre duyarlılığı bakımınan bizim yaptıklarımıza yanaşabilirler mi?" dedi.

Çevre konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Bayraktar, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da belediye başkanı olduğu zaman dünya ölçeğinde ağaçlandırma başlattı. Bizim 10 yıllık iktidarımızda, 3 milyara yakın ki bunların büyük kısmı o günün Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından dikilmiştir. Süreç devam ediyor. 3 milyara yakın ağaç diktik, bunların bir kısmı fidandır. Böyle bir anlayışla ne yapmak istiyorlar? Türkiye kalkınıyor, gelişiyor, dünyada aktör olma durumunda, rol biçen durumunda. Bugün Yunanistan dibe vurmuş, adalarını satıyor, orada da olaylar oluyor. Bizde kalkınıyoruz, gelişiyoruz diye, İslam dünyası, Türk dünyası gelişiyor diye olaylar oluyor, orada Yunanistan batıyor diye olaylar oluyor. Yunanistan bizim gibi kalkınsa gelişse orada yine olaylar olurdu. Ne? Sevinç olayları, destek tezahüratları olurdu. Şimdi içeride ve dışarıda böyle bir kazan kaynatmaya çalışıyorlar. Ama Allah'ın izniyle bunların hepsi avucunu yalayacak."

Martta mahalli idareler genel seçimleri olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Bunun dışında çok değişik oyunlar yapacaklar. Biz sütten çıkmışız demiyoruz, bizim de hatalarımız, kusurlarımız var. Böyle 10, 11 sene iktidarda kalacaksın, iktidarını da oylarını artırarak sürdüreceksin, bu çok zor bir iş. Kalkınmakta, gelişmekte olan bir ülkede çok zor bir iş" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti iktidarının dünya ölçeğinde hizmetler yaptığını dile getiren Bayraktar, dünyanın Türkiye'ye gıptayla baktığına işaret etti.

-"Trabzonspor'un o şanlı günlerine dönmesini hararetle bekliyoruz"-

Trabzon'un kendilerinin gözbebeği olduğunu belirten Bayraktar, "Şu anda Trabzon'un merkezinde 760 bine yakın nüfusumuz var ama tüm Türkiye'de 3,5 milyon Trabzonlu var. Bizim Türkiye'deki etkinliğimizin bu kadar yoğun olması bizim sadece vatan, millet, bayrak eksenli milliyetçi yapımızdan, çalışkan yapımızdan kaynaklanmıyor, tüm Türkiye'ye dağılan Trabzonlular'dan da kaynaklanıyor" diye konuştu.

"Bize her yer Trabzon" ifadesinin artık marka olduğunu ifade eden Bayraktar, "Bu bakımdan en önemli argümanlarımız, inşallah Sebatspor'u da eski günlerine getiririz ama Trabzonspor'dur. Trabzonspor o eski, şanlı günlerine, Trabzonlulara şampiyonluk yaşattığı günlere de inşallah gelir. Bunu hararetle bekliyoruz" dedi.

Bayraktar, Trabzonluların dayanışma içinde olmasının önemine de işaret etti.

İftara, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de katıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...