maritbet girişmaritbet
Erdoğan, 3. havalimanı şantiyesinde iftar yaptı

Erdoğan, 3. havalimanı şantiyesinde iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden üçüncü havalimanı merkez şantiyesinde işçilerle birlikte iftar yaptı.

İstanbul'da yapımı yapımı devam eden üçüncü havalimanı merkez şantiyesinde işçilerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan bir de işçilere müjde verdi. 

Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmada "Bizi bölmek isteyenlere, ayırmak isteyenlere karşı birliğe, beraberliğe çok ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmasının sonunda şantiyede çalışanlara bir de müjde verdi: ''Müteşebbislere bu bayram tüm şantiye çalışanlarını bir sevindirin diye rica ettim. Sağolsunlar, 'Ne derseniz onu yapalım' dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmadan 2 bin 500 lira bu bayramda birer hediye verecekler.''

erdoğan yeni havalimanında işçilerler

Erdoğan, yapımı devam eden üçüncü havalimanı merkez şantiyesinde işçilerle birlikte iftar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmasına, "İstanbul'un, ülkemizin, hatta dünyanın en büyük havalimanında çalışan siz değerli işçi kardeşlerim ve bu yatırımın temsilcisi müteşebbis kardeşlerimle böyle bir ramazan sofrasında bir arada olmanın mutluluğu içerisinde sizleri selamlıyorum" diyerek başladı.

''KÖPRÜNÜN SON HALİNİ GÖRDÜM''

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye geçtiğimiz 12 yılda sağladığı iftihar verici ilerleme sayesinde dünya çapında projeleri hayata geçiren, dünyada kendinden söz ettiren bir ülke oldu. Yeni havalimanı inşaatı bu projelerin en önemlilerinden biridir. Buraya gelmeden önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son halini gördüm. Bütün yolları gördük. Hamdolsun, gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Bir de Körfez köprüsünü gördük. Tabii havadan buraları görmek ve şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana başka bir gurur veriyor. 2018'in ilk çeyreğinde inşallah Türkiye'nin kazanacağı bu havalimanı, inşallah dünyanın her yerinde bir iftihar vesilesi olacak."

Erdoğan uçakta havalimanını izlerken

''İŞSİZİM DİYENLERE SESLENİYORUM, BAKIN BU ŞANTİYEDE ŞOFÖR ARANIYOR. İŞ VAR, HAYDİ GEL''

Devam eden ve planlanan büyük yatırımlara işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Bizim Kanal İstanbul'u da ne yapıp yapıp gerçekleştirmemiz gerekiyor. O zaman İstanbul farklı bir cazibe merkezi haline gelecektir. KDV"si hariç 12 milyar Avro'yu bulacak. Devlete 22 milyar Avro gelir sağlayacak. Fakat bunu hazmedemeyenler var. Fakat biz ne diyoruz; at denize, balık bilmezse halik bilir. Yolumuza devam ediyoruz. Bilindiği gibi bu projenin ihalesini Temmuz 2013'te yaptık. Neler söylemediler... Şimdi helikopterden izliyorum, aşağıda karıncalar dolaşıyor. Bütün iş makineleri, kamyonlar adeta bir karınca gibi. Çok yoğun bir çalışma var. 5 bin 328 işçi ve 533 mühendis olmak üzere şu anda inşaatta 5 bin 861 kişi görev yapıyor. İlerleyen aşamalarda bu sayının 30 bine kadar çıkacağını söyledi bana arkadaşlarım. 1200'ü kamyon 1600 iş makinesi de şantiyede faaliyet gösteriyor. Bu sayı 3 bine çıkacak. Buradan tüm milletimize sesleniyorum: İşsizim diyen operatörlere, kamyon şoförlerine sesleniyorum. Bakın bu şantiyede şoför aranıyor. Sigortası, vesairesi olduğu halde gelmiyorlar. Ondan sonra da 'İşsizim' diye dolaşıyorlar. E işte iş var, haydi gel! Maalesef yan gelip yatarak para kazanmaya alışanlar var. Terleyerek değil. Bak, karşımda terleyenler var. Onun için sizi kutluyorum."

Recep Tayyip şansiteyede işçiyle konuşurken

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü havalimanı tamamlandığında burada 100 bin kişinin çalışacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Şu an Sabiha Gökçen'e günde 628 uçak kalkışı var. Yetmiyor. Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı var. Yavuz Sultan Köprüsü bittiği zaman ağır vasıtaları oraya çekmiş olacağız.  Yani şehir merkezine en geç yarım saatte inecek bir duruma geliyor. Ve milletçe gururlanacağız. Günde inşallah 100 bin araç geçişi kapasiteli 2 katlı Boğaz'ın altına inşaat edilecek Avrasya Tüneli de sürüyor. 2017'de açılacak. 2 yıl olmadan Türkiye'nin nüfusunun yarısı kadar insan Marmaray'ı kullandı. İzmit Körfez geçişi köprüsünün bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor. Belki biraz sarkma olabilir."

İŞÇİYE 2 BİN 500 LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda şantiyede çalışanlara bir de müjde verdi. Erdoğan, "Müteşebbislere bu bayram tüm şantiye çalışanlarını bir sevindirin diye rica ettim. Sağolsunlar, 'Ne derseniz onu yapalım' dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmadan 2 bin 500 lira bu bayramda birer hediye verecekler. Dolayısıyla ben üç firmamıza da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan, 3. havalimanı şantiyesinde iftar yaptı
  • 16.07.2015 13:21

Erdoğan, 3. havalimanı şantiyesinde iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden üçüncü havalimanı merkez ş ...