maritbet girişmaritbet
En yüksek gelir grubu Ankara’da

En yüksek gelir grubu Ankara’da

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu

20 bin 446 lira ile birinci sırada

Başkent 20 bin 446 lirayla ilk sırada yer alırken,İstanbul 19 bin 62 lirayla ikinci, İzmir bölgesi ise 16 bin 935 lirayla üçüncü oldu. Gelir düzeyi yüksek Ankaralılar, konut tercihinde de yaşam standartlarını yükselten mekanlar tercih ediyor.

‘Barınma' değil ‘yaşam' alanı

Başkent'in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu söyledi. Ankaralılar için evin sadece ‘barınma' değil ‘yaşam' alanı olduğunu vurgulayan Gözüm, konforu ön planda tutan Ankaralı'nın, büyük, geniş, ferah konutlar tercih ettiğini belirtti. 30-40 yıl önceki anlayışın hala devam ettiğini sadece gelirdeki artışla buna yaşamlarına kolaylık sağlayan lüks unsurların eklendiğini dile getiren Muhanver Gözüm ‘' Beytepe'de inşa ettiğimiz Allora Beytepe projesinin bu kadar beğenilmesinin nedeni de alışkanlıklara özenle eklediğimiz lüks unsurlar oldu” dedi.

Konut projelerini tercih ediyorlar

Çocuk sahibi Ankralılar'ın site içinde, güvenlikli konut projelerini beğendiğini söyleyen Uransan A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, son dönemde tasarlanan sitelerin daha fazla yaşam alanı içermeye başladığını anlattı.
Çelik, “Konutlarda konfor anlayışı gelir düzeyindeki artışa paralel olarak son yıllarda farklılık gösteriyor. Çocukların rahatça oynayabileceği, açık havada spor yapabilecekleri, güvenlikli projeler, ailelerin konut tercihinde ilk sırada yer alıyor. Uransan A.Ş.'nin hayata geçirdiği projelerle, kendi isminde bir semt oluşturduğu Urankent, ailelerin tüm istediklerini karşıladığı için bu bölgeyi Ankara'nın en gözde lokasyonlarından biri yaptı” şeklinde konuştu.

Ankaralı yaşamak istiyor

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, Başkentliler'in gelirlerindeki artışa paralel olarak daha modern ve sosyal olanakları fazla yapılar tercih ettiklerini trafik sorunundan uzak, yeşille bütünleşen proje arayışına girdiklerini vurgularayak sözlerine devam etti. “Gelir düzeyi yüksek şehir insanının yapısını çok iyi bildiğimiz için bir süreden beri şehrin merkezinde İmrahor vadisi manzaralı bölgeyi modern yaşama uyarlıyoruz. Son projemiz Nefis Çankaya Evleri'ne gösterilen ilgi tezimizi doğruluyor. Hedefimizdeki şehir alışkanlıklarından vazgeçemeyen, ancak doğadan da kopamayan Ankaralılar, gelir düzeyindeki artışla birlikte projelerimize daha fazla ilgi göstermeye başladılar.”

Detaylara özen gösteriyorlar 

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş ise Ankaralı konut alıcısı için kalite ve konforun yanında, sağlamlık, estetik ve detaylı kurgulanmış konutların öne çıktığının altını çizdi.
Başkentliler'in detaylara özen gösterdiğine dikkati çeken İç Mimar, “Ankaralı için kalite olmazsa olmazlardan. Başkentli konut alırken tüm detayları inceler, yaşam kalitesini artıracak mekanları tercih eder. Biz de Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Parktepe Evleri'ni bu çerçevede kurguluyoruz. 

Standartlar yükseliyor

Teknolojinin konfor anlayışını “bir tık” ileri taşıdığını vurgulayan Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Ankaralı konut alıcısının akıllı evleri oldukça benimsediğini bildirdi.
Yıldızhan, “Konut sahiplerinin konforunu yükselten akıllı sistemler artık standart oldu. Beytepe'de kısa süre sonra lansmana çıkılacak ikinci projemiz Elit Manzara'da yeni nesil konut teknolojilerini yakından takip ederek, çıtayı hayli yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...