maritbet girişmaritbet
'Emlak vergisini ya sıfırlayacağız ya da 4'te bire düşüreceğiz'

'Emlak vergisini ya sıfırlayacağız ya da 4'te bire düşüreceğiz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince düzenlenen Ekonominin İyileştirilmesi Toplantısına katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Tüfenkci Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) düzenlenen Ekonominin İyileştirilmesi Toplantısına katıldı.

Tüfenkci, buradaki konuşmasında, uyguladıkları faiz oranları nedeniyle bankaları eleştirdi. Hala çok yüksek seviyede bulunan faiz oranlarının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğuna işaret eden Tüfenkci, "Bunun çözümü konusunda bizlerin adım atması gerekiyor. Çünkü bu faiz oranlarıyla Türkiye'de yatırım yapma noktasında dezavantajlı konumdayız. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye'de faizlerin biraz daha düştüğünü göreceğiz." ifadesini kullandı.

Bakan Tüfenkci, bankacılık sektöründe katılım bankalarının sayısını artırarak, finansa farklı bir boyut ve bakış açısı getirmeye çalıştıklarını belirtti. 

"OSB'ler yeniden yapılandırılacak"

Tüfenkci, Üretim Reform Paketi'nin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine taşınacağını bildirdi. Üretim Reform Paketi ile organize sanayi bölgelerinin (OSB) yeniden yapılandırılacağını ve sanayiciye ciddi destekler verileceğini belirten Tüfenkci, sanayicinin karşılaştığı bürokratik engelleri kaldırmak adına gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti.

Bu bölgelerde yatırım yapan sanayicinin tek muhatabının OSB'ler olacağını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti: 

"Emlak vergisini ya sıfırlayacağız ya da 4'te bire düşüreceğiz. Tabela vergisinden çöp vergisine kadar her şeyi oralardan kaldıracağız. İmar yetkisini OSB'ye vereceğiz. Ayrıca orada yüksek değerde arsaların satılmasını önlemek için belirli bir marj koyacağız, maliyetinin yüzde 25'inden daha fazlasına OSB'lerin satmasını önlemiş olacağız. Enerji desteğini de tartışıyoruz, özellikle TRT payının OSB'lerdeki sanayiciler üzerinden kaldırılması gibi. Bunları daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak, yatırımların önündeki engelleri kaldırmak için yapıyoruz."

"İşsizliği önlemek için yüzde 5'ten aşağı büyümememiz lazım"

Tüfenkci, istihdam ve enflasyon verilerine değinirken de işsizlik rakamlarının gelecek aydan itibaren düşeceğini, enflasyonda da yıl sonu itibariyle tek haneli rakamlara geçileceğini bildirdi. Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşsizlik rakamları bu ay belli bir oranda yüksek geldi ama mayıstan itibaren bu oranların hızlı şekilde düşeceğini ifade edeyim. Yüzde 10-11 civarlarında işsizlik rakamlarıyla 2017'yi belki bitiririz. Enflasyonda da inşallah sene sonu itibariyle tek haneli rakamları yakalamış oluruz. Büyümede ben iyimserim. Özellikle kredi derecelendirme kuruluşları veya Dünya Bankası Türkiye'de yüzde 3 büyüme öngörüyorlar ama ben piyasanın içinden birisi olarak bu büyümenin yüzde 4 ve üstünde olacağını düşünüyorum. Bizim esasında Türkiye olarak yüzde 5'ten aşağı büyümememiz lazım ki işsizliği önleyebilelim." 

Tüfenkci toplantıda, iş adamlarının taleplerini dinledi, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Toplantıya, eğitim amacıyla 47 ülkeden gelen yabancı üniversite öğrencileri de katıldı. Ülkeleriyle Türkiye arasında gönüllü elçi olan öğrencilerin, girişimcilik konusunda Bakan Tüfenkci'den destek istedikleri bildirildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!
  • 31.12.2022 09:05

Emlak Vergisi 2023 yılı vergi değerleri belli oldu!

Gelecek yıl çeşitli hizmetlerde uygulanacak vergi ve harç miktarları belirlendi. ...

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!
  • 24.05.2022 10:08

Emlak Vergisi'nde 2022 yılı ilk taksit ödemesi için son 8 gün!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödeme ...

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!
  • 28.03.2022 11:18

Emlak Vergisi'nde muafiyet kılavuzu!

Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri devam ediyor. Bu vergiden muaf olduğu hal ...

Emlak ve temizlik vergilerinde ilk taksit dönemi başladı
  • 01.03.2022 15:25

Emlak ve temizlik vergilerinde ilk taksit dönemi başladı

Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi ile 2022 yılı emlak ve çevre temizlik ve ...

Emlak Vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!
  • 09.02.2022 09:39

Emlak Vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Emlak Vergisi geçen yıl belirlenen yeni oranlar üzerinden hesaplanacak. İlk taks ...