maritbet girişmaritbet
Emlak kralı Donald Trump, Obama’nın rakibi oldu!

Emlak kralı Donald Trump, Obama’nın rakibi oldu!

ABD'li milyarder işadamı Donald Trump, başkanlık yarışına ortak oldu.

ABD'li milyarder iş adamı, dünyanın sayılı gayrimenkul zenginlerinden olan Donald Trump, başkanlık yarışında Barrack Obama'ya rakip oldu. Ağırlıklı olarak konut ve otel işletmeciliğiyle tanınan 69 yaşındaki Trump, mevcut yönetimi topa tuttu.

Son yıllarda ABD'nin zafer yaşamayı unuttuğunu dile getiren Donald Trump, özellikle IŞİD'e karşı kimsenin kendisinden daha güçlü olmadığını belirtti. Başkanlık yarışında Trump'un bir diğer rakibi ise eski başkanlardan George Bush'un oğlu George W. Bush'un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush olacak.

Kendisine ait birçok evi olan Donald Trump'ın özellikle Trmup Tower'daki dairesi dikkat çekiyor. Tüm dekorasyonu 24 ayar altın kaplama olan ev, kendisinin en sevdiği gayrimenkulleri arasında bulunmakta.

Donald Trump bu evde yaşıyor

Otelleri de gözde

Donald Trump'ın sahip olduğu Trump International Hotel Collection, son zamanlarda Miami'deki Doral Golf Resort&SPA operasyonlarını satın aldı. Las Vegas, Chicago, New York, Panama City, Soho, Toronto, Waikiki, Miami gibi birçok şehirde oteli bulunan Donald Trump, önümüzdeki dönemde Washington'daki eski postane binasını turizm yatırımlarını arasına ekleyecek. Tarihi yapıyı otele çevirecek olan Donald Trump, ayrıca Vancouver'da otel ve konutlardan oluşacak yeni bir proje hazırlığında. Şirketin Rio de Janeiro'da açacağı otel ise 13 katlı olacak.

Donald Trmup'ın gayrimenkul portföyü nasıl?

Dünyaca ünlü işadamının dünyanın önemli şehirlerinde olduğu gibi İstanbul'da da önemli bir yatırımı bulunuyor. Ofis ve konut konseptine sahip Mecidiyeköy'deki Trump Towers'ın AVM bölümü her gün binlerce insanı ağırlıyor.

Donald Trump'ın yerli yatırımlar statüsünde Charlottesville, Chicago, Florida, Jersey City, Las Vegas, Los Angeles, New York, Rio Grande, Stamford ve Waiki şehirleri bulunuyor. Uluslararası yatırımlara bakıldığında İstanbul'la birlikte Panama, Seul, Toronto, Makati, Mumbai, Pune, Punta del Este ve Vancouver şehirleri bulunmakta.

Donald Trump'un son dönemdeki gözdesi golf yatırımları da dikkat çekiyor. İskoçya, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri, Dubai gibi ülkelere ağırlık veren Trump, önümüzdeki dönemde önemli yatırımların da planlarını yapmakta.

Dünyaca ünlü kiracılar

Trump'un en önemli projesi, New York 5. Cadde'de bulunan Trump Tower. Zemin katında Gucci'yle birlikte Suudi Prens Mutaib, CONCACAF, Erik Prens, Bruce Wills, Jay Z ve Beyonce çifti, Raj Patel, Emma Davis, Glace Eğlence ve Halkla İlişkiler, Toni Embry gibi ünlü isim ve firmalar, Trump Tower'daki kiracıların sadece birkaçı olarak göze çarpıyor.

40 Wall Street olarak da bilinen Trump'ın sahibi olduğu The Trump Building ise New York'un en yüksek 10 binası içerisinde yer almakta. 1930 yılında inşa edilen yapının yüksekliği tam 283 metre.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak kralı Donald Trump, Obama’nın rakibi oldu!
  • 17.06.2015 12:12

Emlak kralı Donald Trump, Obama’nın rakibi oldu!

ABD'li milyarder işadamı Donald Trump, başkanlık yarışına ortak oldu. ...

Ruslar’da son moda Amerika’dan ev almak..!
  • 06.04.2012 13:26

Ruslar’da son moda Amerika’dan ev almak..!

Milyarder Ruslar son 1 yılda ABD'den 1 milyar dolarlık ev aldı. Donald Trump'ın ...