maritbet girişmaritbet
Emlak Konut’tan 10 milyarlık proje atağı!

Emlak Konut’tan 10 milyarlık proje atağı!

Emlak Konut GYO, mevcut 5,3 milyar lira değerindeki arsa portföyü içerisinden, İstanbul’un 6 semtinde bulunan arsalarını ihaleye çıkarmaya başladı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un ocak ayında açıkladığı ihale takvimi işlemeye başladı. TOKİ iştiraki olan şirketin İstanbul'da bulunan Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Florya, Çekmeköy, Bahçekentgibi merkezi konumdaki arsaları üzerinde proje geliştirmek isteyen inşaat firmaları ihaleleri yakın takibe aldı.

NİŞANTAŞI'NI KİM TAÇLANDIRACAK?

TOKİ ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Halkalı, Nişantaşı ve Bahçelievler yerleşkelerinin iki yıl önce TOKİ'ye devredilmesinin ardından, TOKİ  Maltepe'de yer alan 2 milyon 455 bin metrekare büyüklüğündeki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversiteye verdi. 3 kampüsü alan TOKİ, bunlardan Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Haziran 2016'da Emlak Konut GYO'ya sattı. Nişantaşı'ndaki toplam 24 bin 468 metrekarelik arsayı 455 milyon liraya satın alan Emlak Konut GYO, geçtiğimi günlerde ihale ilanı ile bölgeyi taçlandıracak inşaat sürecinin ilk adımını atmış oldu.

KAZANAN YARIN BELLİ OLACAK

Nişantaşı'ndaki Marmara Üniversitesi arazisi için ihalenin ilk oturumunu geçen hafta gerçekleşti. Astaş Gayrimenkul, Caba İnşaat, Doruk GYG Şehircilik, Eltes İnşaat (Dap Yapı markası)-İstlife Yapı Ortaklığı, Taşyapı İnşaat, Özak GYO- İnt-er Yapı Ortaklığı ihaleye katılarak ilk niyetlerini ortaya koymuş oldular. Yarınsa ikinci oturum gerçekleştirilecek. Açık arttırma, pazarlık ve kapalı zarfla teklif verme işlemlerinin uygulanacağı ihalede sürprizlerin yaşanması bekleniyor. Özellikle DAP Holding'in şehrin merkezine odaklanması, holdingin yönetim kurulu başkanı Ziya Yılmaz'ın Anadolu yakasının dışında Kağıthane, Taksim, Maslak gibi değerli lokasyonlarda proje üretme planlarını tek tek hayata geçirmesi sonrası Nişantaşı fırsatını da kaçırmak istemediği kulislerde dillendiriliyor. Taşyapı İnşaat'ın lüks semtlerde ilgi gören projeler geliştirme politikası da ihale sürecinin çekişmeli geçeceğinin bir işareti olarak görülüyor.

ANKARA İÇİN YENİ BİR SAYFA

Murat Kurum'un,  “Anadolu'da Ankara Saraçoğlu'nda ve Samsun gibi illerimizde de ihaleler gerçekleştireceğiz” açıklaması da bugün Başkent'te yapılacak basın toplantısı ile yerini buluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleri ve Maliye Bakanlığı'nın öncülüğünde, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla Saraçoğlu Mahallesi'ni özüne sadık kalarak bölge ihtiyaçlarına da karşılık verecek şekilde Ankara halkına yeniden sunmayı amaçlayan Emlak Konut GYO, bugün yeni bir sayfa açacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Sn. Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda proje için imzalar atılacak. 

SIRADA FLORYA VAR

Emlak Konut GYO, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye hazırlandığı yeni adres ise Galatasaray'ın Bakırköy Florya'daki tesislerinin konumlandığı arsa oldu. 5 Nisan'da yapılacak ihaleyi alacak olan firma toplamda 63 bin 230 metrekare büyüklüğe sahip olan arsa üzerinde 55 bin 98 metrekarelik proje yapma hakkına sahip olacak. Zemin+2 kat sınırı bulunan konut alanına yatırımcıların ilgi göstermesi bekleniyor.

MURAT KURUM NE DEMİŞTİ?

Murat Kurum, yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada kamuoyuna şöyle seslenmişti: ''2,1 milyar lira değer biçilen arsalar üzerinde 10 milyar liralık iş hacmi oluşturmayı planlıyoruz. Yaklaşık 2017 yılında ihalesini yaptığımız ve ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını da 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Bu çerçevede 2018 için 7,2 milyar TL seviyesinde satış hedefimiz bulunuyor. Ayrıca 2018 yılı içerisinde 830 bin metrekare bağımsız bölüm satışı ve toplamda 1,8 milyar TL net kâr gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...