maritbet girişmaritbet
Emlak Konut ve THY'den dev proje geliyor, imzalar atıldı!

Emlak Konut ve THY'den dev proje geliyor, imzalar atıldı!

Türk Hava Yolları ve Emlak Konut GYO, İstanbul Yeni Havalimanı yakınında yeni bir yaşam alanı kurmak üzere ilk adımı attı.

Ülkemizin küresel havayolu şirketi Türk Havayolları (THY) ve Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO yeni bir projeye imza atıyor. 

Emlak Konut ve THY ortaklığı ile hayata geçirilecek dev projeye ilişkin imza töreni ve diğer tüm ayrıntılar, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un da katılımıyla Türk Havayolları Genel Müdürlük binasında basınla paylaşıldı.

Emlak Konut Gyo Genel Müdürü Murat Kurum projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

'Son 16 yılda yaptığımız projelerin satış değeri 75 milyar lira'

"5 yıl önce arsasını satın aldığımız 3.6 milyon metrekare arsada Türkiye'nin markalaşmış devi  THY ile işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda Emlak Konut GYO olarak, üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Ülkemiz 2015'te 44.7 milyar dolarlık 7 projeyle özel sektör-kamu ortaklığında birinciliği yakaladı. Bunlara örnek verecek olursak Kanal İstanbul, Yeni Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi birçok proje var. Son 8 yılda aktif büyüklüğümüzü 8 milyar liradan, 22 milyar liraya çıkardık. Son 16 yılda yaptığımız projelerin satış değeri ise 75 milyar liraya ulaştı.

'3.6 milyon metrekarelik arsada proje inşa edilecek'

Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı Kanal İstanbul güzergahı üzerinde, 3. Havalimanı'na yakın Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3.6 milyon metrekarelik arsamızda projemizi inşa edeceğiz. Küçükçekmece'den başlayıp 3. Havalimanı'na kadar giden güzergahta yer alan bir arsadan bahsediyoruz. Modern şehircilik anlamında yapılması gereken ne varsa onu yapacağız. Burası hiçbir zaman rant projesi olmayacak ve zemin+4 katı geçmeyecek. Bir Millet Parkı da burada olacak çünkü 1.8 milyon metrekare alanı terk ediyor olacağız. Donatı alanı olarak tüm ihtiyaçlara cevap verecek kapasiteye sahip olacak.

'Tek arazi üzerine yaptığımız en büyük proje'

2+1 ile 5+1 arasında değişen daire tipleriyle birlikte birçok seçenek bir arada sunulacak. Çok düşük emsallerle projeyi üreteceğiz. Tek arazi üzerinde yaptığımız en büyük proje olacak. 3. Havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak, bu da yakın çevrede nitelikli konut ihtiyacını doğuracak. Biz de THY ile burada olmaktan çok mutluyuz.

10 bin konut planlanılıyor

İmar planları kesin olmadığı için konut sayısı henüz belli değil Ruhsat kesinleştikten sonra bağımsız birim sayısını net bir  şekilde söyleyebiliriz.

3.6 milyon metrekarelik alanın yarısını terk ediyoruz. Kanal İstanbul süreciyle birlikte buranın planlama süreci de tamamlanmış olacak. Planlama süreci 2-3 ay içerisinde tamamlanır. Burada yaklaşık olarak 10 bin konut planlıyoruz. Emlak Konut olarak 2013 yılından itibaren Kanal İstanbul ve çevresinde çalışmalarımız oldu. Projenin yapılacağı alanın çevresinde yaşayan normal vatandaşlar var. Projenin tamamını 4-5 yıllık süreçte tamamlanmayı hedefliyoruz."

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı Türkiye'de asrın projelerini ard arda hayata geçtiğini belirterek projeye ilişkin açıklama yaptı:

"Asrın projeleri Türkiye'de birbiri ardında hayata geçiriliyor. Bu kabiliyete sahip bir ülke olarak özgüvenini artırıyor. Yeni Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak. Yine Kanal İstanbul projesi de asrın projelerinden birisi olacak. 3. Havalimanı bizler için bir habitat değişikliği ve çok kıymetli. Emlak Konut GYO ise bugüne kadar çok önemli ve büyük projelere imza attı. Proje, 3. Havalimanı'na 12 km, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 54 kilometre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 60 kilometre mesafede inşa edilecek. 

Emlak Konut ile yüzde 50 ortaklık

Bizim buradaki amacımız büyük karlar değil. Mümkün olduğunca maliyetleri minimum seviyede tutup, yoğunluğu az bir proje üreteceğiz. Projede Emlak Konut GYO ile yüzde 50 ortağız. 

Projenin temeli 29 Ekim'de atılacak

Projenin temeli 29 Ekim 2018'de atılacak ve ilk etap 16 ayda tamamlanacak. Şimdiye kadar projeye THY A.Ş. bölümünden 12 bin talep geldi. Projede konutlar minimum fiyatlardan satılacak ve makul ödeme seçenekleri sunulacak."

 


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...