maritbet girişmaritbet
Eğirdir Gölü'nde temizlik çalışmaları başladı!

Eğirdir Gölü'nde temizlik çalışmaları başladı!

Isparta'ya bağlı Eğirdir Gölü'nde kirlilik nedeniyle temizlik çalışması başladı.

Türkiye'nin en büyük ikinci tatlı su havzası olan Ipsarta'daki Eğirdir Gölü'nde temizlik çalışması başladı. Kuşak kanalizasyon projesiyle göl kirlilikten kurtulacak.

Eğirdir Gölü yakınındaki Kovada Gölü ve Karacaören Barajı'nın da dahil edildiği proje için Avrupa Birliği (AB) fonlarından destek istenecek. Kovada Gölü'nü de besleyen, ‘Kovada l' ve ‘Kovada 2' hidroelektrik santrallerinin su ihtiyacını karşılayan Eğirdir Gölü, Isparta'nın içme suyu ihtiyacının da bir bölümünü karşılıyor.

PROJE NASIL OLACAK?

Eğirdir Gölü çevresinde atık bırakılan noktalara ayrı ayrı arıtma yerine tek noktalı arıtma sistemini öngören projeye göre; Yalvaç ve Gelendost ilçeleri kıyı şeridi ile gölün diğer yakasındaki Uluborlu, Senirkent ve Barla kıyı şeridinden ayrı iki hat yapılacak. İki hat birbirine bağlanıp Eğirdir kanalizasyonu ile birleştirilecek. Kovada Vadisi'ndeki köylere ait kanalizasyon şebekeleri de bu hatta bağlanarak 1'inci Kovada Bölgesi'nde biyolojik ve kimyasal arıtma tesisi yapılıp atık sular mevcut 1 ve 2'nci Kovada hidroelektrik santrallerinde elektrik enerjisi üretimi için kullanılabilecek. Suyun Aşağı Gökdere ve Çamlık bölgesinde tarım arazilerine sulama suyu olarak verilmesiyle uzun vadede yatırım ve işletme maliyetleri açısından tasarruf sağlanacak.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eğirdir Gölü'nde temizlik çalışmaları başladı!
  • 29.08.2015 10:22

Eğirdir Gölü'nde temizlik çalışmaları başladı!

Isparta'ya bağlı Eğirdir Gölü'nde kirlilik nedeniyle temizlik çalışması başladı. ...