maritbet girişmaritbet
Edirne'ye 5 büyük yatırım birden geliyor!

Edirne'ye 5 büyük yatırım birden geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne Hızlı Tren Projesi ile ilgili yeni planlarını açıkladı ve sınır ötesine kadar ulaşmayı düşündüklerini belirtti.

Ahmet Davutoğlu, Makedonya dönüşü Edirne'de İl Başkanları toplantısına katılarak müjdeleri açıkladı. "Edirne Hızlı Tren Projesi"nin yapıldığını, hızlı trenin mutlaka gerçekleşeceğini bildiren Davutoğlu, "Edirne'yi inşallah hızlı trenle önce İstanbul'a, sonra da sınırımızın ötesinde Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden kim nasıl arzu ederse, Avrupa içlerine kadar bağlamaya kararlıyız" dedi. Havaalanı beklentisi olduğuna da değinen Davutoğlu, "İnşallah Edirne'ye de havaalanı kazandıracağız. Edirnemiz, tarihi nitelikleriyle ve köprüleriyle maruftur. Edirne'nin bütün köprüleri ışıl ışıl olacak" dedi.  Davutoğlu, Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyumun yeniden inşa edileceğini bildirerek, "Kırkpınar yiğitleri inşallah çok daha çağdaş ve geniş imkânlara sahip stadyumda, er meydanına çıkacaklar. Kırkpınar'la da ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımız, Edirne'ye bir spor lisesi kuracak" dedi.

Davutoğlu, Edirne'nin sosyal dokusunu korumaya özen göstereceklerini ifade ederek, "Trakya Üniversitesi'nde Roman Kültürünü Araştırma Merkezi kurulacak. İnşallah şubat ayı içinde de Roman kardeşlerimizle çok geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geleceğiz. Bir de 400 yataklı hastane yapılacak" diye müjde verdi.  Başbakan Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak da olumlu yönde gelişmelerin olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Ülkemizin hiçbir köşesinde, hiçbir annenin ağlamaması için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz."

Davutoğlu ayrıca il ve ilçe belediyelerine genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmayacağı müjdesini vererek, "Bu kaynak konusunda ciddi bir rahatlama getirecek." dedi. 

Başbakan Davutoğlu, akşam da İstanbul'da Esenler Belediyesi'nce düzenlenen “Geleceğin Şehirleri Sempozyumu”nun gala yemeğine katıldı.

Türkiye

Yorum Yaz