maritbet girişmaritbet
Edirne'deki altyapı çalışması halka sorulacak!

Edirne'deki altyapı çalışması halka sorulacak!

Edirne’de altyapı çalışmalarının kapsamı ve izlenecek sürecin halka sorulması amacıyla yapılacak referandumda herkes oy kullanabilecek.

Edirne Belediyesi'nce gelecek yıl başlatılması planlanan kapsamlı altyapı çalışmaları, yaşamı zaman zaman olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak halka sorulacak. Mahallelere kurulacak sandıklarda, yediden yetmişe tüm Edirneliler oy kullanabilecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin uzun yıllar gerekli çalışmalar yapılmadığı için altyapı, içme suyu başta olmak bazı problemleri olduğunu söyledi. Seçimlerde bu yönde talepler gelmesi nedeniyle altyapı eksiklerinin giderilmesi için yoğun çaba sarf ederek projelendirme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Gürkan, atık su arıtma tesisinin ihale aşamasında olduğunu, yağmur suyu toplama kanalı ve kanalizasyon projelerinin tamamlandığını, içme suyu şebekesi yenileme projesinin ise tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

"Ben akılsız başkan olmaya razıyım"

Altyapı yatırımlarının ciddi yatırımlar olduğunu vurgulayan Gürkan, "Belediyecilikte şöyle bir söz vardır 'akıllı belediye başkanı üstyapıya yatırım yapar, akılsız belediye başkanı altyapıya yatırım yapar'. Ben göreve başladığımda beri hep onu söylüyorum, ben Edirne'nin altyapı sorunlarını çözmek için çözme pahasına akılsız belediye başkanı sıfatını almaya hazırım. Yeter ki Edirne'nin altyapı sorunları çözülsün. Gerçekleştireceğimiz 4 projeyle Edirne'de 50 yıl altyapı sorunu yaşanmayacak" dedi.

"(Yapalım mı yapmayalım mı?) diye halka soracağız"

Katılımcı demokrasiyi gerçekleştirmek ve altyapı çalışmalarında yaşanacak sorunlarla ilgili kentte yaşayanların yaklaşımını belirlemek amacıyla referandum kararı aldıklarını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti: "590 kilometrelik içme suyu şebekesini, aynı anda 467 kilometrelik kanalizasyon projesini, 29 kilometrelik yağmur suyu toplama kanallarını, 64 dönümlük atık su arıtma tesisini yapmak için tümünü birden yaptığımızda ortalama 3 yıl gibi bir sürede biz kentimizin altyapı problemlerini tamamıyla çözmüş olacağız ama bu arada kentte bütün yollar kazılacak, kaldırımlar delik deşik olacak, kış ise çamur olacak, yaz ise toz olacak, araç sahipleri bize kızacaklar, bağıracaklar, küfür edecekler. Ben bu kararı halkımız ile Edirneliler ile paylaşmak istedim. Bunu Edirnelilere soracağım. Önümüzdeki hafta yaklaşık 150 bin mektup Edirnelilerin evlerine gidecek bu durumu anlatan ve 10 Ocak tarihinde de 24 mahallemiz var, her mahalle muhtarlığına bir sandık koyarak oraya oy pusulalarını da koyarak 'Bu dört altyapı hizmetini birlikte bir arada yapmak istiyoruz, siz Edirneliler olarak Edirne halkı olarak bu kentte yaşayan insanlar olarak evet mi, hayır mı diyorsunuz' diye soracağız." Gürkan, kentte yaşayan yediden yetmişe herkesin bu referanduma katılabileceğini vurgulayarak "Halkımızın eğilimini, ne düşündüğünü merak ediyoruz. Halkımızın bize en azından moral motivasyonu anlamında destek olmasını bekliyoruz ve diğer taraftan da böyle büyük bir işe girişmeden önce halkımızın onayını alma ihtiyacını hissettim ben. Bu kentte yaşayan herkes oy kullanabilecek bu referandumda seçmen yaşı sorulmayacak" ifadesini kullandı.

‘REFERANDUMDAN ÇIKACAK KARARA GÖRE'

Referandumda çıkacak karara göre bir yol belirleyeceklerini dile getiren Gürkan, "Halkımız bize 'Ey belediye, ey belediye başkanı Recep Gürkan, biz seni bu sorunları çözmen için seçtik, sen de şimdi bu sorunların hepsini beraber çöz. Ayrı ayrı, tekrar tekrar yolları kazma, tekrar tekrar kaldırım yapma, tekrar tekrar bizim asfaltımızı bozma, bunların hepsini bir arada yap' diyorsa, bunların hepsini bir arada yapacağız. 3 yıl gibi bir sürede de inşallah bir aksilik çıkmazsa bu işi bitirip Edirne'ye bundan sonra artık ne su patlağı ile ne kanalizasyon taşması ile ne yağmur sularında göllenme ile ne de atık sularımızı arıtmadan nehirlerimize verip çevre kirliliği yaratma ile suçlanmadan kurtarmış olacağız" şeklinde konuştu. Gürkan, gerçekleştirilecek altyapı yatırımlarının, geleceğe taşıyacakları en önemli kazanımlardan biri olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz