maritbet girişmaritbet
Edirne'de tarihi bina restore edilecek

Edirne'de tarihi bina restore edilecek

Edirne Belediyesi'ne ait tarihi binanın restorasyonunu gerçekleştirmek için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.

Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki ilk projesini uygulamaya başladı.  Toplam bütçesi 504 bin Euro olan  'Yambol ve Edirne- Tunca'nın iki şehri' isimli proje kapsamında Edirne Belediyesi'ne ait tarihi binanın restorasyonunu gerçekleştirmek için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yüklenici firmaya işyeri teslimi gerçekleştirildi.

Sınırötesi İşbirliği Programının Birinci teklif çağrısı kapsamında Sürdürülebilir Turizm başlığı altında, doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi alanının turistik cazibesinin artırılması amacıyla, Edirne ve Yambol Belediyeleri tarafından hazırlanan, 'Yambol ve Edirne - Tunca'nın iki şehri' isimli proje için 21 Mart 2017 tarihinde hibe sözleşmesi imzalandı.

Toplam bütçesi 504 bin Euro olan projede Edirne Belediyesi'nin faaliyetleri için kullanacağı bütçesi 233 bin 187 Euro olarak belirlendi.  Proje kapsamında, Edirne'deki yatırım faaliyeti olarak Edirne Belediyesi'nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak hizmet vermiş olan, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca 2. Grup sivil mimarı örneği olarak resmen tescil edilmiş olan tarihi binanın restorasyonu gerçekleştirilecek. 2017 yılının son çeyreğinde restorasyon işinin ihale prosedürleri gerçekleştirilerek yüklenici firmayla 15 Ocak 2018 tarihinde sözleşmesi imzalandı. 14 Ocak 2019 tarihine kadar sürecek olan restorasyon işi ile şehrimize ait bir sivil mimarlık örneği binanın restorasyonu sağlanarak tarihi ve kültürel varlığın korunmasına katkı sağlanacaktır.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında önemli bir adın atılmış olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,"“Edirne Belediyesi olarak IPA kapsamında ilk kez proje uygulaması gerçekleştiriyor. Türkiye ve Bulgaristan'dan 33 proje hibe almaya hak kazanmıştı. 33 projeden toplam hibe bütçesi 8 milyon 200 bin Euro. Bunun yaklaşık 1 milyon Euro'su ise Edirne Belediyesi'ne ait. Yambol Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu proje dışında 3 projemiz daha var. Oldukça zor bir süreç olan bu projeleri başarıyla atlattık. Bu proje kapsamında Edirne Belediyesi'ne ait Ulaşım Hizmetleri binasını restore edeceğiz ve turizm merkezi haline getireceğiz. Proje kapsamında ayrıca iki kentin turistik cazibesini arttırmak için aktiviteler yapılacak. Yambol'da düzenlenen Kukerlandia Festivali Edirne'de, bizim Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri ise Yambol'da, 2'şer günlük etikliklerle düzenlenecek. Edirne ve Yambol'da fotoğraf sergileri, bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Bu proje iki kentinde tanıtımına büyük bir katkı sağlayacak" dedi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama yaş 44,5’e yükseldi
  • 21.02.2024 17:09

Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama yaş 44,5’e yükseldi

Avrupa Birliği’nde ortalama yaş 2013'ten bu yana 2,3 yıl arttı. ...

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları yükseldi
  • 10.01.2023 16:45

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları yükseldi

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları geçen yılın üçüncü çeyreğinde önceki yıl ...

Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi ağustosta azaldı
  • 19.10.2021 15:44

Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi ağustosta azaldı

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirle ...

Bakan Kurum, Beşinci İklim Eylemi Bakanlar Zirvesi’ne katıldı
  • 24.03.2021 09:29

Bakan Kurum, Beşinci İklim Eylemi Bakanlar Zirvesi’ne katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği, Çin ve Kanada ortaklığın ...

AB'de inşaat üretimi martta yükseldi
  • 20.05.2021 16:26

AB'de inşaat üretimi martta yükseldi

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirle ...

İstanbul'un barajlarının doluluk oranı yüzde 45.85!
  • 04.09.2020 09:50

İstanbul'un barajlarının doluluk oranı yüzde 45.85!

İstanbul’daki barajların doluluk oranları, 2014'ten bu yana en düşük seviyesine ...