maritbet girişmaritbet
Dünyanın gözbebeği olacak!

Dünyanın gözbebeği olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajı'nı Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğini açıklamasının ardından çalışma başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin twitter hesabından "İztuzu ihalesini iptal edeceğim, Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız” açıklamasının ardından, üniversitede çalışmalar hız kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İztuzu sahilinde deniz kaplumbağalarının yaşayacağı ve üreyecekleri alanların tamamen koruma altına alındığını, bundan sonraki süreçte de koruma çalışmalarının aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Ankara'da akademisyen ve gazetecilerin katıldığı çevre sorunlarına ilişkin bir toplantı yapıldığını, toplantıda Türkiye'deki çevre sorunlarının tartışıldığını belirten Harmandar, "Çevre sorunlarının neredeyse yarısı Muğla ile ilgiliydi. Sayın Bakanımız 17 Ocak'ta Muğla'ya geldiğinde de görüşme imkanımız oldu. Bakanımız bize 'İztuzu Plajı'nı sizinle değerlendirmek istiyorum' dedi. Biz de bu durumdan memnun olacağımızı söyledik" dedi.

 "Dünyanın gözbebeği olacak"

Bölgede yürütülecek koruma çalışmaları için Üniversitenin Su Ürünleri ve Fen Fakültesi Bölümü akademisyenleri ile görüşme yaptığını anlatan Harmandar, "Akademisyenlerimiz İztuzu en iyi nasıl yönetilir anlamında projelerini hazırlıyorlar. Öncelikle burada yaşayan kaç çeşit havyan türü var bunlar rapor haline getirilecek. Her yıl artış ve eksilmeler düzenli olarak takip edilecek. Arkadaşlarımız buna göre bir çalışma programı hazırlıyor. İztuzu'nu dünyanın gözbebeği çevreci bir ortam haline getireceğiz” dedi.

İztuzu'nda ana temanın bilimsel çalışmalar olacağını vurgulayan Harmandar, bunun yanında İztuzu'na gelen insanlara da hizmet etmek istediklerini söyledi.

Harmandar, yılda 600 bin kişinin İztuzu Plajı'nı ziyaret ettiğini kaydederek, ziyaretçilerin koruma kuralları içerisinde ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!
  • 05.09.2016 09:33

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!

Parkurun tozunu kaldırıp, biraz ter atmaya var mısınız? ...

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!
  • 05.07.2016 08:25

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!

Muğla Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın gündüz sakinleri insanlar olurken, gece ev sa ...

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!
  • 01.06.2016 10:01

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu Plajı’ndan işgalci olduğu öne sürülen DALÇEV A.Ş. jandarmaların nezaretin ...

İztuzu Plajı için karar verildi
  • 29.05.2016 09:16

İztuzu Plajı için karar verildi

İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine sahip olduğu iddiasındaki DALÇEV A.Ş, 11 Mayı ...

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!
  • 27.05.2016 10:24

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!

Muğla 1. İdare Mahkemesi, İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili özel şirket DALÇEV ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı
  • 19.05.2016 11:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, İzt ...