maritbet girişmaritbet
Dünyanın en pahalı yatları!

Dünyanın en pahalı yatları!

Günümüzdeki megayatları 5 yıldızlı otelleri aratmayacak cinsten. Peki bu yatların fiyatlarını biliyor musunuz?

Yat denince akla lüks,klas ve rahatlık gelir. Günümüz megayatları sahip olduğu tasarım, donanım, teknoloji ve sunduğu olanaklarla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Tabi tüm bu lüks tarzın da bir bedeli var. The Richest.com sitesi dünyanın en pahalı yatlarını sıraladı. İşte en pahalı 10 yat...

10) The Rising Sun 

Fiyatı: 200 Milyon dolar

David Geffen 200 milyon dolarla listenin en ucuzu olan bu yatı Oracle CEO'su Larry Ellison'dan satın aldı. Gerektiğinde helikopter pisti olarak da kullanılan basketbol sahası, göz kamaştıran 5 salonu ve 82 odasıyla tek kelimeyle muhteşem.

9) Seven Seas 

Fiyatı: 200 Milyon dolar

Bu muhteşem yat Hollandalı Oceanco adlı firma tarafından inşa edildi. 7 harikulade suite odası olan Seven Seas'ın sahibi ünlü yönetmen Steven Spielberg. 

8) Lady Moura 

Fiyatı: 210 milyon dolar

Suudi milyarder Nassar El-Rashid'in sahibi olduğu bu yatın adı 24 karat altından yazıldı. 1990 yılında inşa edildiğinde dünyanın en büyük 9'uncu yatıydı. Sonraları 28'inciliğe geriledi. Lady Moura'nın çift dizel motoru 7 bin beygir gücünde. Muhteşem yat 60 mürettabatıyla 30 konuğu ağırlayabiliyor.

7) Al Mirqab 

Fiyatı: 250 milyon dolar

Göz kamaştıran Al Mirqab'ın sahibi Katar Başbakanı Hamad bin Jassim bin Jabar Al Thani. Yat VIP odası, 10 yatak odalı suite, helikopter pisti, yüzme havuzu, sinema ve güneşlenme alanı gibi lükse dair her şeyi hizmetinize sunuyor.

6) Dilbar

Fiyatı: 263 milyon dolar

Ünlü Rus milyarder Alisher Usmanov yata annesinin adını koydu.Dilbar'ın 47 kişilik mürettebatı var. 109.72 metre uzunluğunda olan demirlediği her noktada dikkatleri üzerine çekiyor. 

5) Al Said 

Fiyatı: 300 milyon dolar

Al Said adını Ummanlı sahibi Sultan Qaboos Bin Said Al Said'den alıyor. İnşa edildiğinde dünyanın en büyük ikinci yatı olan Al Said'in hızı 22 knotsa kadar çıkıyor. 154 mürettebatıyla 70 kişiyi ağırlayabiliyor. Yatta konser salonu bile mevcut. 

4) Superyacht A 

Fiyatı: 323 milyon dolar

Sahibi Rus milyarder Andrei Melchenko...Fiyatına göre biraz ufak bir yat. 42 kişilik mürettabatı ile 18 konuğu ağırlayabiliyor. Dış görünüşüne ve boyutuna aldanmayın. İç tasarımında her türlü konfor ve lüks düşünülmüş. 6 konukluk master suite çok etkileyici.  

3) Dubai 

Fiyatı: 350 milyon dolar

Dünyanın en büyük ikinci yattının sahibi Dubai Şeyhi Mohammed bin Rashid Al Maktoum.115 kişilik mürettebata sahip. Helikopter pistinden cam merdivenlere birçok konfora sahip yat, tam bir yüzen lüks otel. 

2) Eclipse  

Fiyatı: 450 milyon -1.2 milyar dolar arasında...

Tam değeri kesin olarak bilinmeyen Eclipse 'in sahibi Rus milyarder Roman Abromovich. 70 kişilik mürettebat ve 24 konuk kapasiteli. 

1) Streets of Monaco 

Fiyatı: 1 milyar dolar

İşte 1 milyar dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı yatı...Streets of Monaco, henüz denizin soğuk sularına merhaba diyemedi. Çünkü yapım aşamasında. Çılgın bir tasarımı olan Streets of Monaco kumarhaneleri ve lüks yaşantısı ünlü Monaco'nun bir replikası. Mega yatta Monaco Grand Prix'in pisti bile yer alacak. Streets of Monaco 167.64 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük yatı olacak. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en pahalı yatları!
  • 11.03.2015 11:58

Dünyanın en pahalı yatları!

Günümüzdeki megayatları 5 yıldızlı otelleri aratmayacak cinsten. Peki bu yatları ...