maritbet girişmaritbet
Dünyanın en pahalı gökdeleni: Lahta Center!

Dünyanın en pahalı gökdeleni: Lahta Center!

St.Petersburg’daki “Lahta Center” 2,5 milyar dolar maliyetle dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni oldu.

St.Petersburg'da Rönesans İnşaat'ın ana müteahhidi olduğu, “Lahta Center”, Dubai'deki Burj Khalifa'yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni oldu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bulunan ve Rus enerji devi Gasprom'un inşa ettirdiği Avrupa'nın en yüksek binası “Lahta Center”, Dubai'deki Burj Khalifa'yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni haline geldi.

Maliyeti 2.5 milyar dolar

İnterfaks ajansının haberine göre, Türk şirketi Rönesans İnşaat'ın ana müteahhidi olduğu, 462 metrelik gökdeleni Lahta Center'ın maliyeti bugün 2,5 milyar dolar (Yaklaşık 155 milyar ruble) olarak hesaplanıyor. 828 metrelik Burj Khalifa'nın maliyeti ise 1,5 milyar dolar. Lahta Center, temeli atıldıktan sonra bir yıl içinde St.Petersburg'daki en yüksek bina haline gelmişti. Gökdelen, 2017 yılında henüz inşaat halindeyken Belçika, Finlandiya, Hollanda, İsviçre, İsveç, İtalya, Polonya ve Fransa'daki tüm binaların uzunluklarını geride bırakmıştı.
2019'da bitecek

Gasprom şirketinin mal varlıklarının yüzde 5'i kadar bütçe ayrılan Lahta Center gökdelen projesinin son yapılan hesaplamalara göre metrekaresi 6 bin 200 dolara denk geliyor. 400 bin metrekare net kullanım alanına sahip olan 462 metre uzunluğundaki gökdelenin ağırlığının ise 670 bin ton olduğu belirtiliyor. Gökdelenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor, Gasporm şirketinin 2019 yılında bu binaya taşınması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en pahalı gökdeleni: Lahta Center!
  • 19.08.2018 09:23

Dünyanın en pahalı gökdeleni: Lahta Center!

St.Petersburg’daki “Lahta Center” 2,5 milyar dolar maliyetle dünyanın en yüksek ...