maritbet girişmaritbet
Dünyanın en ıssız adası öğretmen arıyor!

Dünyanın en ıssız adası öğretmen arıyor!

Tristan da Cunha adasındaki 23 çocuk için maceracı bir öğretmen aranıyor

Atlantik Okyanusu'nun güneyinde bulunan ve ancak Güney Afrika'nın Cape Town kentinden yapılacak tam 7 günlük zorlu bir deniz yolculuğu ile ulaşılabilen Birleşik Krallık'a bağlı Tristan da Cunha adasından yetkililer, adada yaşayan 23 çocuğa eğitim verecek “maceracı” öğretmenler aradıklarını açıkladı.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre adalı yetkiller verdikleri iş ilanında adadaki yanardağın eteğinde kurulmuş olan yerleşim birimindeki çocuklara Matematik, Fen Bilimleri, Coğrafya ve İngilizce öğretecek idealist  öğretmenler aradıklarını duyurdu. 

Dünyanın en ıssız adası
 
İnsandan çok penguen ve kuşun yaşadığı adada çalışmayı kabul edecek öğretmenle ilk etapta 3 ila 6 aylık bir kontrat imzalanacağı açıklandı. Yetkililer işe alınacak öğretmenlerin adada hali hazırda görev yapan 6 eğitmenle verimli ilişkiler kurabilmesinin de çok önemli olduğunu belirtti.

Sadece 11 km genişliğindeki Tristan da Cunha adasında 268 kişi yaşamını sürdürüyor. Ada Cape Town'dan 2400 km, Rio de Jenerio'dan 3360 km, yine Birleşik Krallık kontrolündeki St Helena adasından ise 2000 km uzaklıkta yer alıyor.  

BU ADADA YAŞAM OLMASINA HİÇ GEREK YOK!

Alice Harikalar Diyarında'nın İngliz yazarı Lewis Carroll'un erkek kardeşi Edwin H Dodgson 1880'li yıllarda Tristan da Cunha adasında misyoner ve öğretmen olarak görev yapmıştı. Adadaki izole ve alabildiğine yalnız hayattan oldukça bunalan Dodgson buraya yerleşmesinden dört yıl sonra yazdığı bir mektupta “Her gün tanrının buradan ayrılmamıza imkan sağlaması için dua ediyorum... Bu adada bir yerleşimin bulunmasının hiç ama hiç bir anlamı yok” yazmıştı.

Televizyonun 2001 yılında ulaştığı adada havalimanı bulunmadığı için adaya ulaşım ancak Cape Town'dan kalkan gemilerle sağlanabiliyor. Bu gemiler de adayı sadece yılda bir kaç kez ziyaret ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en ıssız adası öğretmen arıyor!
  • 14.09.2015 09:45

Dünyanın en ıssız adası öğretmen arıyor!

Tristan da Cunha adasındaki 23 çocuk için maceracı bir öğretmen aranıyor ...