maritbet girişmaritbet
Dünyanın en gizemli yerleri!

Dünyanın en gizemli yerleri!

Dünyanın bir çok yerinde garip ve gizemli olaylarla karşılaşıyoruz.Teknoloji çağında olmamıza rağmen, henüz kanıtlanamayan olaylar var

İşte onlardan bir kaçı, Dünyanın gizemli yerleri;

Bermuda Şeytan Üçgeni

Cevaplanmamış bir sürü sorudan ibaret.Yutulan gemiler,düşen uçaklar,o kadar çok olumsuzluk yaşanmış ancak hiç kimse henüz cevap almış değil.Bölge Bermuda, Porto Rico ve Miami arasında.Tüm bu olanlar akıllara bir sürü olasılık getirmiş.

bermuda şeytan üçgeni

Çeşitli pusulalar, körfez, akarsu, insan hataları, komplo teorileri, haydut dalgalar ve benzer bir sürü ihtimal öne sürüldü. Ancak henüz hiçbir şey kanıtlanmış değil. Bunlara rağmen hala dünyanın en çok tercih edilen seyahat yollarından biri.

Socotra

Hint Okyanusunda yer alıyor.Adaya en yakın bölge Somali ancak Yemen tarafından yönetiliyor. Flora ve faunanın üçte birini burada bilirsiniz.Kalın gövdeli, etli, 'ejderha kanı' adlı ağaçları bir sürü ağaç türü ve bitki türü barındırıyor.

socotra

Burada yetişen otların şifalı olduğu söyleniyor.Özellikle Ejderha Kanı her bir hastalığa iyi geliyormuş. Kendine has canlıları, kedi, örümcek, yarasa, kuş ve benzeri gibi hayvanlarıyla da oldukça gizemli gözüküyor.

Roraima Dağı

Brezilya, Guyana ve Venezuela üçlü sınır noktasında yer alıyor. Şekli, zirvesine yakın bulutların dağı hiç yalnız bırakmadıkları ve endemik faunasıyla oldukça mistik gözüküyor.

roaima dağı

Platonun su ve rüzgardan oluştuğu öne sürülüyor ve dünyanın en eski jeolojik oluşumlarından biri olduğu düşünülüyor. Bazı türlerin de başka hiçbir yerde yaşayamıyorlar ve nedeni hala gizemini koruyor.

Rio Tinto

Güneybatı İspanya'da bulunuyor.Endülüs'ün Siera Morena dağlarından doğuyor. Nehirin etrafindaki alan,eski çağlardan beri mayınlıdır. Bu sayede içerisinde birçok bakteri barınıyor.

rio tinto

Nehire kırmızı rengini veren demiri de unutmayalım. Nehirin en ilginç özelliği de, aşırı asitli olması. Bazı bilim adamları nehrin,Marsın yeraltı sularını andırdığını söylüyor.

Fly Geyser

Gerlach,Nevada'da bulunuyor. Sürekli büyüdüğü gözlemleniyor.Şuanda 3 metre. Bu geyser, sahipli bir alanda bulunuyor ve kimse izinsiz giremiyor.

fly geyser

Sahibi Bill Spoo,tüm turistik kazançları reddetmiş, görünüşe bakılırsa, görüntüyü sadece kendine saklamak istiyor. Alana girebilen fotoğrafçılar bile,haftalar öncesinden bilgi vermek zorundalar.

Paskalya Adası

paskalya adası

Moai üzerinde bulunan Paskalya Adası,bilim adamları için tam bir muamma. Heykeller 50 metre uzunluğundalar ve bunları kimin yaptığı, neden yaptığı,neden burada oldukları gibi sourlar hala cevaplanmış değil. Teorilerden biri, eski bir medeniyetin burada yaşadığı yönünde. Yaşamışlar, yiyecekleri tükenmiş, burayı terk etmek zorunda kalmışlar veya yok olmuşlar.

Vostok Gölü

vostok gölü

Antarktika'da,buzun altında bulunuyor ve bu da dünyada bulunan en yeni gizem.Buzun altında 15 milyar yıl öncesine ait türler olduğuna inanılıyor.Bu türler de büyük ihtimal hiçbir insanoğlu tarafından görülmeyen türdür.Sudan örnekler alınmış bile.

Racetrack Playa

racetrakc

California'da bulunuyor.Gizemi ise taşlarında.Taşlar ilk bulundukları konumlarından,arkalarında iz bırakarak ayrılıyorlar.Nedeni halen araştırma aşamasında.Ancak vadideki rüzgarların neden olabileceği öne sürülüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rio Tinto'nun kârı yüzde 82 azaldı!
  • 08.08.2015 16:56

Rio Tinto'nun kârı yüzde 82 azaldı!

Dünyanın önde gelen maden üretim şirketlerinden Rio Tinto, yılın ilk altı ayına ...

Dünyanın en gizemli yerleri!
  • 24.11.2014 15:07

Dünyanın en gizemli yerleri!

Dünyanın bir çok yerinde garip ve gizemli olaylarla karşılaşıyoruz.Teknoloji çağ ...