maritbet girişmaritbet
Dünyanın en büyük yolcu gemilerinde yok yok!

Dünyanın en büyük yolcu gemilerinde yok yok!

Binlerce kişinin çalıştığı ve lüksün sınırlarının zorlandığı gemilerde galerilerden alışveriş merkezlerine kadar her şey mevcut.

Dünyanın en büyük yolcu gemilerine sahip olan Cunard Cruise firması, 175. yılına özel bir projeye imza attı. Filosundaki Kraliçe Victoria, Kraliçe Elizabeth ve Kraliçe Mary 2 isimli dev yolcu gemilerini özel bir çekim için okyanusta yan yana getiren firma muhteşem bir fotoğraf sergisi hazırladı. Sydneyli fotoğrafçı James Morgan'ın ölümsüzleştirdiği o anlar onun gözünden ölümsüzleşti.  Morgan, 175 saatlik süre boyunca gemilerdeki her anı ustalıkla gözler önüne serdi.

Filonun gözbebeği olan ve dünyanın en büyük yolcu gemisi olarak bilinen Kraliçe Mary 2'nin uzunluğunu üç futbol sahasına eşit. Geminin motorları bin 570 arabanın motoruna, jeneratörleriyse 200 bin kişilik bir şehrin elektrik ihtiyacına karşılık verecek güçte tasarlanmış. Yaklaşık 6 milyon dolar değerindeki sanat eserleriyle donatılan gemide bin 350 kişilik restoran bulunuyor. 2 bin 620 yolcu kapasiteli gemi özellikle emeklilik hayalini gerçekleştirmek isteyenlerin cazibe merkezi olarak anılıyor.

Bu arada dünyanın en lüks gemisi olarak tasarlanan Kraliçe Elizabeth'in destinasyonları arasında Kuşadası'nda var.  295 metre boyunda ve  92 bin groston ağırlığında olan yüzen sarayın 700 balkonlu kabini casinosu, gösteri salonu, disko ve barları ile gemi tam bir yüzer tatil köyü özelliğinde.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın en büyük yolcu gemileri yan yana geldi!
  • 22.05.2015 10:44

Dünyanın en büyük yolcu gemileri yan yana geldi!

Dünyanın en büyük yolcu gemilerine sahip olan Cunard Cruise firması, filosundaki ...

Dünyanın en büyük yolcu gemilerinde yok yok!
  • 22.05.2015 10:55

Dünyanın en büyük yolcu gemilerinde yok yok!

Binlerce kişinin çalıştığı ve lüksün sınırlarının zorlandığı gemilerde galeriler ...