maritbet girişmaritbet
Dünya Yeşil Binalar Haftası etkinliklerinde Küçükçekmece Belediyesi’nin yeşil binası konuşuldu!

Dünya Yeşil Binalar Haftası etkinliklerinde Küçükçekmece Belediyesi’nin yeşil binası konuşuldu!

Dünya Yeşil Binalar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle “Yeşil Projeler Paneli” düzenlendi

 

Dünya Yeşil Binalar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle “Yeşil Projeler Paneli” düzenlendi.

Yeşil binalarıyla Türkiye'nin en modern kampüslerinden biri olan Özyeğin Üniversitesi Reşat Aytaç Oditoryumu'nda düzenlenen panel, Türkiye Yeşil Binalar Konseyi'nin üyelerini ağırladı. Panelde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katılımcılara Küçükçekmece'de inşaatı devam eden Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasını anlattı.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut'un açılış konuşmasıyla başlayan panelde Erkut, LEED sertifikası düzeyindeki Özyeğin Üniversitesi'ni anlattı.

KAYNAKLAR TÜKENİYOR

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur ise, dünya nüfusu ve doğal kaynakların istatistiklerine dikkat çekti. Sur, “Dünyadaki doğal kaynaklar hızla tüketilmekte ve öngörülerimiz 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağı yönünde. Dünya nüfusunun yüzde 40'ı arıtılmış temiz suya erişemiyor. Su kaynaklarının sadece yüzde 2.6'sı kullanılabilir durumda. Böyle tüketmeye devam edersek, 2050'den sonrası için iyi şeyler söylememiz mümkün değil. Bu yüzden önümüzdeki dönem enerjinin had safhada önem kazanacağı bir dönem olacak.” diye konuştu.

İLK YEŞİL SERTİFİKALI KAMU BİNASI

Panelde yaptığı sunumda, yeşil binanın temelinin düşünce ve tasarıma dayandığına dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, katılımcılara Türkiye'nin yeşil sertifikalı ilk kamu binasını anlattı. Şuanda ilçede yapımı devam eden binanın 2013 yılı Eylül ayında hizmete gireceğini vurgulayan Başkan Yeniay, “ 38 bin metrekare alanda; tasarım, konsept ve enerji kullanımının en üst seviyede düşünüldüğü bir bina yaptırıyoruz. Bu bina Türkiye'nin ilk BREEM sertifikalı kamu binası olacak. Bu proje; insanların maksimum konfor, güvenlik ve çevre duyarlılığını sağlaması adına innovatif çözümler getiriyor. Yeşil bina;  aydınlatma, doğal havalandırma, özel armatürler, geri dönüşebilir malzeme, ekonomik su kullanımı, trijenerasyon ve buz depolama sistemi, yağmur suyu toplanılması, gri su sistemi ve daha birçok özelliğiyle örnek oluşturacak yapıya sahip” diyerek, binanın engelliler içinde engelsiz yaşam alanı sunduğunu ifade etti.

Panel bünyesinde katılımcılar,  yeşil kampüs olarak örnek teşkil eden Özyeğin Üniversitesi'ni gezerek, teknik bilgiler edindi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'
  • 12.05.2016 16:54

Aziz Yeniay 'Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınması demek'

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde k ...

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!
  • 31.03.2016 10:03

İstanbul'daki emlak değerleri daha yukarı çıkacak!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, emlak fiyatlarının yükselmeye ...

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!
  • 22.01.2015 13:41

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, rant vergisi sürecinde en öne ...

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı
  • 21.10.2014 11:55

Eski belediye başkanı inşaat şirketi kurdu, projeye başladı

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 24 Gayrimenkul'ün yönetim kurulu ...

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti
  • 16.09.2014 11:54

Aziz Yeniay, emlaktasondakika'yı tercih etti

24 Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda e ...

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!
  • 01.11.2012 17:17

Aziz Yeniay, İstanbul'da kentsel dönüşümü anlattı!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Arkitera'nın düzenlediği Başkanlar Ko ...