maritbet girişmaritbet
Dünya, gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!

Dünya, gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!

Gayrimenkul yatırımı tüm dünyada revaçta. Bir yılda sadece ABD'nin yaptığı yatırım 61,7 milyar dolar, Asya'dan çıkan yatırım ise 67 milyar dolar oldu.

Türkiye başta olmak üzere dünya geneline bakıldığında gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından birisi olarak bilinir. Avrupa ülkelerinde farklı yatırım araçları olsa da Türkiye'de konut alım isteği azalmıyor. Son dönemde yeni yatırım enstrümanları da ülkemizde ilgi görmeye başladı.

Hep konuşulan konulardan birisi de İstanbul'un gerçek değerine ulaşmadığı ve konutların hala ucuz olduğudur. Bir anlamda bu doğru ancak İstanbul'u iyi pazarlıyor olmak gerek. Bunun için hiç şüphesiz atılan en önemli adımlardan birisi Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Fuarı'na İstanbul çadırıyla katılmak.

Peki Türkiye olarak gayrimenkul sektöründe bu durumdayken, yabancıya satış rakamı çok yüksek seviyelerde değilken dünyada durum ne, kıtaların parası gayrimenkul anlamında hangi bölgelere akıyor?

Emlaktasondakika.com olarak yaptığımız araştırma neticesinde ilginç sonuçlara ulaştık. Haziran 2015-2016 tarihlerinde, dünya genelinde 320 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Bu dönemde ABD'den Avrupa'ya yapılan yatırım miktarı 51,1 milyar dolar oldu. Asya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan yatırım ise aynı süreçte 36 milyar dolar olarak açıklandı.

dünya gayrimenkul yatırımları

Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin bir yıllık süreçteki uluslararası yatırım miktarı 61,72 milyar dolar oldu. Asya kıtasından yapılan uluslararası gayrimenkul yatırım miktarı bir yılda 67,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

şehirlerin gayrimenkul yatırımları

Aynı dönemde en fazla yatırım alan şehirler sıralamasında başı 26,5 milyar dolarla Manhattan çekti. Listenin ikinci sırasında 25 milyar dolarla Londra, 7,4 milyar dolarla Paris, 7 milyar dolarla Sidney, 6,9 milyar dolarla Şangay yer aldı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünya, gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!
  • 29.06.2017 14:40

Dünya, gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!

Gayrimenkul yatırımı tüm dünyada revaçta. Bir yılda sadece ABD'nin yaptığı yatır ...

Dünyada ev fiyatları en fazla Türkiye'de arttı!
  • 06.06.2017 17:16

Dünyada ev fiyatları en fazla Türkiye'de arttı!

IMF tarafından hazırlanan rapora göre kira rakamlarına göre, ev fiyatlarının en ...