maritbet girişmaritbet
Dubai Şeyhi'nden lüks araçları için 6 katlı otopark!

Dubai Şeyhi'nden lüks araçları için 6 katlı otopark!

Dubai’nin Şeyhi Raşid El Maktum, 100’den fazla lüks aracı için Londra’ya 6 katlı bir otopark inşaa ettirmeyi planlıyor.

Londra'da yapılması planlanan otoparkın otel komforunda olacağı, şoförleri ve diğer çalışanları için her türlü imkanın sağlanacağı belirtildi. Lüks otoparkın Thames Nehri yakınlarında bulunan Battersea Helikopter pistinin hemen yanına yapılacağı öğrenildi. Böylelikle Londra'ya geldiğinde helikopterle Battersea'ye inecek olan El Maktum 23 çocuğu, eşi ve çalışanlarıyla Londra'nın merkezine çabucak ulaşım sağlamış olacak.

KOMŞULAR RAHATSIZ

Ancak 66 yaşındaki Şeyh El Maktum'un komşuları durumdan rahatsız olmuş görünüyor. Komşuları 120 aracın yollara çıkacağı ve trafiği alt üst edeceğinden endişe ediyor. Bölgede yaşayanlardan birisi “Burada isteyeceğimiz son şey Şeyh'in ve çocuklarının burayı kendi mahalleleri haline getirmesi” şeklinde konuştu.

Otoparkın 2 bodrum katı ve 6 da yer üstünde katı bulunacak. Otoparkın içinde çalışanlar için ofisler, banyolar, 3 yatak odalı daireler bulunacak.

BELEDİYE MECLİSİ DE ONAY VERDİ

Otopark planları belediye meclisi tarafından da onaylandı. Tam bir rakam verilmese de tamamının 20 milyon sterline (yaklaşık 76 milyon türk lirasına) mal olacağı tahmin ediliyor. Ancak uzmanlar Şeyh'in her yeri mermer kaplamak istemesi halinde fiyatın çok daha yukarılara çıkacağını söylüyor.

ŞEYH MUHAMMED EL MAKTUM KİMDİR?

Mohammed bin Rashid Al Maktoum (d. 22 Temmuz 1949), Başbakan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet başkanı Yardımcısı ve Dubai'nin mutlak hükümdarıdır.

Şeyh Muhammed Palm Adalarının oluşturulması ve lüks Burj Al Arab otelininde aralarında bulunduğu Dubai'de çok sayıda proje geliştirmeleri yaptı. Ayrıca şu anda dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin yapımına teşvik etmiş ve resmi açılışı 4 Ocak 2010 Pazartesi günü yapmıştır. Veliaht Prens olarak görev yaptığı sırada borç yükü ve çok çeşitli iş ve yatırımları ile finansal sorunlu holding şirketi Dubai Holding'i kurdu. Halen şirketin % 99,67'sine sahiptir.

Fiili hakimiyeti yaklaşık on yıl sonra ağabeyi Şeyh Maktum bin Rashid Al Maktum ölümünden sonra 4 Ocak 2006 tarihinde Dubai hükümdarı olarak başladı. Ayrıca bir sonraki Başbakan ve 5 Ocak 2006 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı olarak, Birleşik Arap Emirlikleri Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan tarafından aday gösterildi. BAE Federal Ulusal Konseyi üyeleri kısa bir süre sonra Başkan adaylığını kabul etti.

Ensonhaber.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dubai Şeyhi'nden lüks araçları için 6 katlı otopark!
  • 05.04.2015 16:23

Dubai Şeyhi'nden lüks araçları için 6 katlı otopark!

Dubai’nin Şeyhi Raşid El Maktum, 100’den fazla lüks aracı için Londra’ya 6 katlı ...