maritbet girişmaritbet
Dolar milyarderi oldu ama mutlu olamadı!

Dolar milyarderi oldu ama mutlu olamadı!

Minecraft’ı geliştiren ve firmasını 2.5 milyar dolara Microsoft’a satan Markus Persson, zenginlikten sıkıldığını, çok yalnız olduğunu söyledi.

Tüm dünyada 100 milyondan fazla satılan veya indirilen, popüler bilgisayar oyunu “Minecraft”ı yarattığı Mojang firmasını, geçen yıl Microsoft'a 2.5 milyar dolara satan İsveçli Marcus Persson, bir anda dolar milyarderi olmuştu. Ancak anlaşılan o ki, para, Persson'a mutluluk getirmemiş. Bunu da biz değil, bizzat kendisi, Twitter mesajlarıyla söylüyor.

2012'de eşinden boşanan 36 yaşındaki Persson, 70 milyon dolara Beverly Hills'te muhteşem bir villa satın almış, pek çok ünlüyle komşu olmuştu. Bölgenin en pahalı satışlarından biri olarak kabul edilen villada, özel bir garaj yaptıran ve Bugatti'den Rolls Royce'a kadar birçok Otomobil satın alan Persson, buna rağmen mutlu olmadığını söylüyor.

‘Çok yalnızım...'

Zengin olmaktan dolayı hayli sıkıntılı olduğunu söyleyen Persson, bu zenginliğin kendisini yalnız bıraktığını ve yaşama motivasyonunu da neredeyse sıfırladığını belirtiyor.

Tweetlerinden birinde “Herşeye sahip olabilmenin oluşturduğu en büyük problem, birşeyleri elde etmek için bir nedeninizin kalmaması. Bu eşitsizlik yüzünden, insanlarla iletişiminiz kalmıyor” diye dert yanarken, İspanya'nın ünlü Ibiza adasında katıldığı partide de “Burada ünlüler ve arkadaşlar var. İstediğim herşeyi yapabilirim. ama yine de kendimi bu kadar yalnız bırakılmış hissetmemiştim!” ifadesini kullanıyor.

‘Özür diliyorum'

Arkadaşlarının işlerini bitirip dönmesini beklemenin ne kadar kötü bir duygu oldugunu vurgulayan Persson, sürekli evde oturup durduğunu, bilgisayar monitöründe kendi yansımasını seyrettiğini anlatıyor.

Tweetlerinin, haber olarak bazı basın-yayın organlarında çıkmasından da rahatsızlık duyan Persson, bunun üzerine bir başka tweet atmış:
“Oralarda, gerçek problemlerle boğuşan insanlara: Yeni yetme zengin olmuş bir programcının sizlerden daha fazla ilgi çekmiş olmasından dolayı çok özür diliyorum. Güçlü kalın!”

Persson'un tweetleri, onu takipçileri tarafından hayli ciddiye alınıyor. Nitekim onun bu duygularını paylaşanlardan bazıları, kendisine hayırseverlik faaliyetlerine katılmayı önerirken, bazıları da Minecraft aracılığıyla insanların hayatına heyecan getirdiğini ifade ediyor.

Bununla birlikte Persson, tamamen “boş adam” değil. Nitekim yüksek IQ'ya sahip kişilerin üye olabildiği “Mensa” organizasyonunun İsveç ayağının üyesi. Bu kuruluş, yüksek zekalıların fikir alışverişi yapmasını sağlıyor. Persson, elektronik müzikle de uğraşıyor.

Bu kadar şikayet etmesine karşın, zenginliğin nimetlerini yaşayarak haber olmaya da devam ediyor elbette. Nitekim Las Vegas'taki bir gece kulübünde 180 bin dolar hesap ödediği, Selena Gomez, kaykaycı Tony Hawk gibi ünlüleri davet edip evini gezdirdiği biliniyor. Otomobil tutkusunu ise, zaten en başında söyledik.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dolar milyarderi oldu ama mutlu olamadı!
  • 02.09.2015 10:38

Dolar milyarderi oldu ama mutlu olamadı!

Minecraft’ı geliştiren ve firmasını 2.5 milyar dolara Microsoft’a satan Markus P ...