maritbet girişmaritbet
Doğu ve Güneydoğu'ya 36 bin yeni konut!

Doğu ve Güneydoğu'ya 36 bin yeni konut!

Başbakan Binali Yıldırım, 140 milyar liralık yatırım paketi kapsamında Doğu ve Güneydoğu'da 36 bin yeni konut yapılacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, "Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike, ülkenin birliğinin beraberliğinin bozulması, Türkiye'nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar, Türkiye'nin her karış toprağında 79 milyon vatan evladının her birinin gece gündüz, yaz kış gideceği, seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette, terör örgütüyle çözüm olmaz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'daki Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı"nda konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'da kapsamlı bir yatırım-destek hamlesi başlattıklarını dile getiren Yıldırım, bu bölgelerde yaşayan bütün vatandaşlara, 23 ile yatırım yapmak isteyen iş adamlarına, esnafa, çiftçiye, gençlere ve kadınlara önemli haberler vereceklerini söyledi.

Yıldırım, başlatılan bu programın içerisinde teşvikler, destekler ve hibe yatırımlarının olduğunu belirterek, "Doğu ve Güneydoğu illerimizde yatırımlar için cazibe merkezleri haline getirecek dev adımlar atıyoruz. Öncelikle terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık toplam tutar olan yatırım yapıyoruz." diye konuştu.

Hendek ve çukur siyasetinde, vatandaşı devletine karşı isyana, direnişe çağıran kanlı PKK terör örgütünün çağrısına kulak vermeyip, devletinin ve milletinin yanında yer alan bütün vatandaşları gönülden kutladığını ifade eden Yıldırım, yapılan her işin planlara, projelere uygun olarak yapılacağını vurguladı.

Yıldırım, bunun aksini söyleyenlerin gerçeği yansıtmadığına ve bu kişilerin yapılan hizmetleri engellemeye çalıştığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Sur için toplu konut tarzı binalar, asla çok katlı binalar yapılmayacak, hepsi yalan, dolan. Tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Çünkü Sur, Diyarbakır'ın en güzel, en tarihi, en kültürel mirasıdır, turistik merkezidir. Ama Sur'un 6 mahallesini PKK terör örgütü tarumar etti. Türkiye Cumhuriyeti büyüktür. Yapılanı en güzeliyle yıkılanı yeniden yapar ama giden hayatlar geri gelmiyor. HDP Başkanı Almanya'dan sesleniyor, 'PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyoruz'. Almanya'dan konuşacağına gel Tanışık köyünde, Dürümlü'de konuş, katlettiğiniz 6 masum Diyarbakır evladının yanında konuş, gel Oya Eronat'ın fidan gibi yavrusunu katlettiğiniz bu topraklarda konuş, diri diri yaktığınız Diyarbakır'daki 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuş."

- "PKK terör örgütü değil öyle mi?"

"PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim bu mehmetçikleri, sivil vatandaşları şehit ediyor." diye soran Yıldırım, "Büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bu tehlike, ülkenin birliğinin beraberliğinin bozulması, Türkiye'nin bölünme gayretleridir. Asla ve asla buna pabuç bırakmayacağız. Operasyonlar, Türkiye'nin her karış toprağında 79 milyon vatan evladının her birinin gece gündüz, yaz kış gideceği, seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette, terör örgütüyle çözüm olmaz." ifadesini kullandı.

Yıldırım, 2017'nin sonunda evi ya da iş yeri zarar gören her vatandaşın mağduriyetinin tamamen biteceğinin altını çizerek, bir ay sonra Cizre'de aynı şekilde 2 bin 500 konut inşaatının yükseleceğini söyledi.

 İki ay içerisinde Yüksekova'da bin 500 konutun inşaatına başlanacağını belirten Yıldırım, "Ticaretin kalbi Gazi ve Melik Ahmet caddelerindeki bütün dükkanlar ahşap-taş mimariyle yenilenecek. Sur içinde yıkılan yerlerden başlayarak bütün evleri tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yapacağız. Hz. Süleyman Camisi'nin etrafını yenileyeceğiz. Dünyaca ünlü hattat Hamidi Hamidi adına bir sanat müzesi yapacağız. Celal Güzelses adına bir müzik evi yapacağız. Bu 7 merkeze gençlik ve kadın merkezleri yapacağız." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, terörden zarar gören şehirleri ve ilçeleri tamamen yenileneceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sur, Şırnak il merkezi, Silopi, İdil, Cizre, Hakkari Yüksekova'yı, Mardin Nusaybin'i, yollarla, alt yapıyla, hastanelerle, okullarla, parklarla, ibadethanelerle ve sosyal tesislerle tekrar ayağa kaldıracağız. Sur ilçesinde 7 bin, Şırnak'ta 10 bin 126, Hakkari'de, Yüksekova'da 10 bin 750, Mardin Nusaybin'de 8 bin yeni konut yapıyoruz. Toplam 36 bin yeni konut yapacağız, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Ancak evlerinden barklarından olan vatandaşlarımız, konutları bitinceye kadar kirada olacaklar, kiralarını da biz ödeyeceğiz. Böylece mağdur olmanın önüne geçmiş olacağız. Bu şehirlerimizin, ilçelerimizin imarı için Diyarbakır'a ilk etapta 1,9 milyar lira yaklaşık 2 katrilyon, Şırnak'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2,5 milyar lira, Mardin'e 1,8 milyar lira kaynak ayırdık. Bu illerimizden imarı için yeniden alt yapısıyla üst yapısıyla yenilenmesi için toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız. Hayırlı uğurlu olsun."        

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu ve Güneydoğu'ya 36 bin yeni konut!
  • 04.09.2016 16:45

Doğu ve Güneydoğu'ya 36 bin yeni konut!

Başbakan Binali Yıldırım, 140 milyar liralık yatırım paketi kapsamında Doğu ve G ...