maritbet girişmaritbet
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatılı spor okulu projesi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatılı spor okulu projesi!

Türkiye'nin ilk yatılı spor okulları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan terör mağduru ve dezavantajlı çocuklar için kurulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül yaptığı açıklamada, ülkede hali hazırda spor liselerinin bulunduğunu söyledi.

Ancak ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara hitap eden yatılı spor okullarının olmadığına işaret eden Gül, proje kapsamında ilk olarak Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yatılı spor okulu açılmasını planladıklarını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yerel yönetimlerin de ana paydaş olarak belirlendiğini anlatan Gül, "Elazığ'daki okulumuzun inşa sürecinin bitirilerek 2019'da hizmete sokulmasını hedefliyoruz. Projemizin Elazığ'ın ardından diğer illerde genişletilmesiyle ilgili makro plan da var. Elazığ örnek teşkil edecek." dedi.

Özellikle yerel yöneticiler, siyasi ve bürokratik unsurlarla yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Gül, Elazığ'da açılacak yatılı spor okuluna yönelik bölge milletvekilleri ile belediyenin de büyük destek sağladığını vurguladı.

"Sosyal dokuyu onarmaya yönelik önemli bir çalışma" 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörden etkilenen ve ekonomik yoksunluk yaşayan ailelerin bulunduğuna dikkati çeken Gül, "Amacımız bu ailelerin çocuklarının sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak ve topluma adaptasyonlarını sağlamak. Bu proje, devletiyle barışık, aidiyet duygusu güçlü, vatan ve millet sevgisiyle dolu çocuk ve gençlerin yetişmelerini sağlamaya yönelik önemli bir çalışma." dedi. 

Yatılı spor okullarına kabul edilen dezavantajlı çocuklara gereken bütün imkanların devlet tarafından sağlanacağını anlatan Gül, bu konuda Elazığ ASP Gençlik ve Spor Kulubünün öncülüğünde çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.

Engelli çocuklar için de yüzme branşı olacak 

Projeyle, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocukları da içerisine alan ilk yatılı spor okulları kurulacak. Çocuklar, bu okullarda temel eğitim müfredatıyla beraber spor ağırlıklı eğitim alacak. 

Yatılı spor okuluyla, ilçe ve köylerden dezavantajlı, spora yetenekli çocukların tespit edilerek, akademik eğitimle birlikte profesyonel spor eğitimi alması sağlanacak. 

Okulda, futbol, kayak, basketbolun yanı sıra bölgedeki engelli çocuklar için yüzme branşı olacak.

Çocukların spor ağırlıklı eğitimle kötü alışkanlıklardan korunması, sosyal hayata uyumlarının sağlanması amaçlanan okullardan, geleceğin yıldız sporcularının çıkması, milli takımlara oyuncu havuzu oluşturulması da hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatılı spor okulu projesi!
  • 13.10.2017 11:51

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatılı spor okulu projesi!

Türkiye'nin ilk yatılı spor okulları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bul ...