maritbet girişmaritbet
Doğru nefes al, hastalıktan korun!

Doğru nefes al, hastalıktan korun!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışanlar için düzenlenen 'Doğal nefes çalışması' semineri ile doğru şekilde nefes almanın önemi anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanları için düzenlediği “Doğal nefes çalışması” eğitim seminerinde sağlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar konuşuldu. Eğitmen Bilgen Aslan'ın verdiği seminerde Aslan, doğru nefes alarak hastalıklardan korunulabileceğinin altını çizdi.  

Hastalıklar doğru nefes almamaktan kaynaklanıyor!

Eğitim seminerine katılanlara doğal nefes alma egzersizi ve meditasyon yaptıran Aslan, tüm hastalıkların kaynağının doğru nefes almamaktan kaynaklandığını vurguladı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir araştırmayla insanların yüzde 30 oksijen kapasitesiyle nefes aldığını söyleyen Aslan, vücutta oksijensizlikten kaynaklı kanser, alerji ve obezite gibi birçok hastalığın oluştuğunu söyledi.

Doğru nefes, pozitif bakış açısı kazandırıyor  

‘'Nefes doğduğumuzda bizlere verilen öldüğümüzde son bulan yaşam kaynağımızdır'' diyen Aslan, “250 yıl olan insan ömrü nefes alma kapasitemizi doğru kullanamamamız sebebiyle 70-80 yılla sınırlanıyor. Doğru nefes almaya başladığımızda hayata karşı daha enerjik ve pozitif bir bakış açısı kazanırız. Yüzde 30 oksijenle insanlar yaşıyor, doğru nefes almıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorgunluk, doğru nefes almamaktan kaynaklanıyor 

Alerji ve antidepresanların yalan olduğunu söyleyen Aslan, kanser hastalığı ve birçok hastalığın yüzde 100 kapasitede doğru nefes alma egzersizleriyle yenilebileceğini ifade etti. İnsanlarda oluşan yorgunluğun doğru nefes almamaktan kaynaklandığını söyleyen Aslan, karından nefes almanın en doğru nefes alma yöntemi olduğunun altını çizdi.

Doğru nefes alarak stresten kurtulun

1999 Marmara depremi sebebiyle derin travmalar yaşayan bir kent olarak Kocaeli'nde nefes alma bozukluğu yaşandığını belirten Aslan, stres ve kaygı bozukluklarında nefes alma ritmimizin bozulduğunu belirtti. Stresli bir ortama girmeden önce nefes egzersizi ve meditasyonla enerjimizi yükselterek kaygı ve stresten uzaklaşılacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğru nefes al, hastalıktan korun!
  • 27.04.2015 15:53

Doğru nefes al, hastalıktan korun!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışanlar için düzenlenen 'Doğal nefes ...