maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'ın en büyük özel hastanesi geliyor

Diyarbakır'ın en büyük özel hastanesi geliyor

Diyarbakırlı Çavuşoğlu İnşaat ve Akaryakıt Ltd, Seyrantepe adıyla 300 yatak kapasiteli kentin en büyük özel hastanesini hizmete açmaya hazırlanıyor.

Güneydoğu Anadolu'nun en büyük ikinci kenti Diyarbakır, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Birçok devlet hastanesinin yer aldığı kentte, son yıllarda özel sektör eliyle gerçekleştirilen sağlık yatırımları da hız kazanmış durumda. Öyle ki bölgedeki hastane açığının yanı sıra K.Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerden gelen hasta potansiyelinin farkına varan yatırımcılar, birbiri ardına özel hastane açıyor. 21 bin metrekare kapalı olan ve 11 katlı olarak inşa edilen hastane, yıl sonunda hizmete girecek.

Diyarbakır'da; halihazırda hizmet veren Sultan, Veni Vidi, Genesis ve son olarak Universal Hospitals Group'un açtığı Diyarbakır Alman Hastanesi'nden sonra Hekim ve Seyrantepe adıyla iki hastane de hizmete girmeye hazırlanıyor. Hizmete girecek bu hastanelerden Seyrantepe ise kentteki en büyük özel hastane olacak.

Diyarbakırlı bir yerel yatırımcı, Çavuşoğulu İnşaat Akaryakıt Ltd, tarafından yatırımı gerçekleştirilecek 300 yatak kapasiteli hastane, aynı zamanda Güneydoğu Anadolu bölgesindeki en büyük özel hastanelerden biri olacak.
Hastane yatırımının büyük hissedarı Çavuşoğlu İnşaat ve Akaryakıt'ın sahibi mimar Selahattin Çavuş, yatırımı kendisiyle birlikte 14 doktorla gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

Yıl sonunda açacaklar

Diyarbakır merkezde, Urfa Yolu üzerinde, Seyrantepe mevkiinde yer alacak hastanenin inşaatına 16 aydır devam ettiklerini söyleyen Çavuş, "Hastanenin kaba inşaatı bitti. İnce işleriyle uğraşıyoruz. 9-10'unca ayda inşaat tamamen biter. Yıl sonuna kadar hastaneyi hizmete açmayı planlıyoruz" diyor. Seyrantepe adıyla hizmet verecek hastane, 5,5 dönüm üzerinde, 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 3 bodrum, bir zemin ve 7 normal kat olmak üzere toplam 11 kattan oluşacak. 200'ün üstünde odası olacak hastanede, 180 araçlık otopark ve bir de kafeterya yer alacak.

75'i doktor olmak üzere 350 civarında çalışanla hizmet vereceklerini belirten Selahattin Çavuş, sağlık elemanı temin etme konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını ifade ediyor. Hastanede görev yapacak doktorlarının büyük bir bölümünün hazır olduğunu söyleyen Çavuş, Diyarbakır dışındaki birçok kentten doktor temin ettiklerini anlatıyor.

Bütün branşlarda hizmet vereceklerini belirten Çavuş, kalp cerrahisi, ortopedi, ortopedi tümörleri, yanık, yoğun bakım ve göz branşlarında iddialı olacaklarını söylüyor. Hizmete girecek hastanede yeni doğan yoğun bakımda 27 küvez, 7 reanimasyon ünitesi, 5 kalp cerrahisi ünitesi, 5 kroner ünitesi, 6 genel yoğun bakım ünitesi, 8 de çocuk yoğun bakım ünitesi ve 10 göz ameliyathanesi yer alacak.

Suriye ve K. Irak'tan hasta çekecek

Bölgede özel hastanecilik alanındaki boşluğu görerek yatırım kararı aldıklarını söyleyen Çavuş, özellikle K.Irak ve Suriye'den hastaları çekmeyi planladıklarını belirtiyor. Kapasite ve hizmet kalitesi olarak Güneydoğu Anadolu'nun en büyük özel hastanelerinden birini hizmete açacaklarını kaydeden Çavuş, "Şu an Diyarbakır'daki özel hastanelerin hepsinin yatak kapasitesi düşük. Buna yakın zamanda hizmete giren Alman Hastanesi de dahil. Sanırım 200'ün altında yatak kapasitesi var. Çoğu yarım kalan ya da inşaatı bitmiş binaların sonradan hastaneye çevrilmesiyle oluşturulmuş. Oysa biz altyapısı dahil her şeyiyle sıfırdan bir hastane inşa ediyoruz" diyor. Ulusal birçok hastane zincirinden ortaklık tekliflerini aldıklarını dile getiren Çavuş, şu an hastaneyi kendilerinin işletmeyi düşündüklerini, iyi bir teklif olursa ortaklık düşünebileceklerini de sözlerine ekliyor.

Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'ın en büyük özel hastanesi geliyor
  • 10.06.2010 06:08

Diyarbakır'ın en büyük özel hastanesi geliyor

Diyarbakırlı Çavuşoğlu İnşaat ve Akaryakıt Ltd, Seyrantepe adıyla 300 yatak kapa ...