maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'daki kaçak denetimlerinde herkes sorumlu tutuldu

Diyarbakır'daki kaçak denetimlerinde herkes sorumlu tutuldu

Diyarbakır'da 11 lüks sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. Yapana da denetleyene de sahiplerine de dava geliyor.


ESD - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ekipleri, kaçak elektrik kullanan abonelerin tespit edilmesine yönelik denetimler sırasında yapımı tamamlanmış lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede yasal olmayan yöntemlerde enerji hattı çekildiğini belirledi.

DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, yaptığı açıklamada, kaçak elektrik denetimlerinin mahallelerde rastgele ve tüketim analizi sonucuna göre gerçekleştirildiğini söyledi.

"İnşaat aşamasında sistemli bir şekilde çekilmiş kaçak elektrik hatları tespit edildi. Sıva altından normal elektrik tesisiymiş gibi yapılan hatlar belirlendi. Bunlar mevzuata aykırı hatlar" diyen Karagüzel, bunların yapı denetim firmaları ve müteahhitlerin yapmaması gereken hatlar olduğunu ifade etti.

Yapana, denetleyene, kullanana suç duyurusu

Lüks dairelerin bulunduğu mahallelerde 3 bin abonenin denetlendiğini ve 400 abonenin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini belirten Karagüzel, şunları kaydetti:

"11 yeni site hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunu kuru bina hakkında değil, bu siteleri yapan müteahhitler hakkında, siteleri denetleyen yapı denetim firmaları ve bu sitelerin elektrik tesisinden sorumlu teknisyenler hakkında bulunduk. Ayrıca, kaçak kullanımları tespit edilen 400 aboneden evrakları tamamlanan 50 abone hakkında savcılığa suç duyurusu yaptık. Geri kalan aboneler hakkında da işlemler yapılıyor."

Karagüzel, ilk defa müteahhit, yapı denetim firmaları, elektrik tekniker, teknisyen ve mühendisleri hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'daki kaçak denetimlerinde herkes sorumlu tutuldu
  • 03.04.2015 21:55

Diyarbakır'daki kaçak denetimlerinde herkes sorumlu tutuldu

Diyarbakır'da 11 lüks sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tes ...