maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarelik restoran açan ‘Big Chefs’, yeri belediyeden kiralayınca tepki çekti

'Belediyenin yeri halka açıktır, restoran olmaz' diye protesto edilen Big Chefs, Türkiye'deki en büyük restoranını 1 yılda kapatmak zorunda kaldı.

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan restoran zinciri ‘Big Chefs',  Diyarbakır'da açtığı 4 bin metrekarelik restoranı kapatmak zorunda kaldı. “Belediyenin yeri halka açıktır, restoran olmaz” protestolarıyla karşılaşan Big Chefs'in Diyarbakırlı kurucu ortağı Gamze Cizreli, “Restoranın açıldığı yerin belediyeden kiralanması bölgede oturanların tepki göstermesine neden olunca, en büyük şubeyi kapatma kararı aldık” dedi.

400 M2'YE DÜŞECEK

Diyarbakır'daki gelişmeleri anlatan Gamze Cizreli ve ortağı Saruhan Tan, “Diyarbakır'dan tamamen çıkmayı düşünmüşyoruz. Yeni yer bakıyoruz” açıklamasını da yapıyor. Diyarbakır'da önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizen Gamze Cizreli şunları söylüyor:  “Bu restoran aynı zamanda Diyarbakır'ın ilk Batılı mutfağı olarak da öne çıkmıştı. Big Chefs restoranları arasında en büyük şube ünvanını da alan Fıskaya'daki Big Chefs'te sorun çıktı. Ancak memleketim olan Diyarbakır'dan çıkmayı düşünmüyoruz. Eylül ayında Diyarbakır Seyrantepe'de 400 metrekarelik daha küçük bir alanda Big Chefs yeni yerinde açılacak.”

100 MİLYON TL

Big Chefs'in İstanbul dışındaki illerde de büyümeye devam edeceğini anlatan Cizreli, şöyle devam etti: “İlk etapta ‘üniversiteleri olan' illeri tercih ediyoruz. Gelir seviyesi de önemli ancak dışarıda yeme içme kültürü de olmalı. Örneğin Kayseri'de birçok şehre göre gelir durumu iyi ama dışarıda yeme içme kültürü beklediğimiz kadar yüksek değil. Big Chefs olarak Antalya, Eskişehir, Antakya ve İzmir'de şubeleşmeyi planlıyoruz. 2014 yılında 100 milyon lira ciro yaptık. Yeni açılan restoranlarla 2015'te yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Big Chefs son 5 yılda her yıl yüzde 30-40 büyüyor.”

Restoran önü plaj

Big Chefs restoranlarının sayısının 34'ü bulduğunu anlatan  Saruhan Tan, “Tarabya Big Chefs'te bir yenilik yaptık. Eski Tarabya Plajı'nın hemen yanındaki Palet restoranda faaliyet gösteren Tarabya Big Chefs artık aynı zamanda ‘beach club' olarak da hizmet verecek. Restoranın deniz kıyısında şezlonglar, şemsiyeler açıldı. İşletmemiz plaj ruhsatlı bir yer. Hıfzısıhha Kurulu'nan rapor da aldık. Tarabya plajındaki bölge, denize girmeye uygun” dedi.

Suudi Arabistan'a 2 şube birden

İstanbul'da 16 restoranları bulunduğunu belirten Saruhan Tan, şu değerlendirmeyi yaptı: “En çok ciroyu da Tarabya Big Chefs ve Anadolu Hisarı Big Chefs yapıyor. Ancak ciroda bu iki yeri geçen restoranlarımız Dubai'de. Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin raşid El Maktum ortaklığında açılan Big Chefs Dubai ciroda şampiyon. Dubai vitrin oldu. Güney Doğu Asya ülkeleri de ilgilenmeye başladı. Malezya ve Singapur'da da Big Chefs açmak isteyenler var. Bu yılki en büyük çıkışımız ise Suudi Arabistan'da gerçekleştirdik. Suudi Arabistan'da ilk şubeyi Cidde'de açacağız. 2016 yılında ise ikinci şube Riyad'ta açılacak.”

Diziler de çekiliyor

Geçen sezon en çok izlenen dizilerden biri olan Paramparça dizisinde Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı karakterin ofisi Gamze Cizreli'nin Tarabya'daki ofisi ve dizideki restoran da Tarabya Big Chefs. Restoranda haftada bir gün çekim yapıldığını anlatan Gamze Cizreli, önümüzdeki sezonda da çekimlerin devam edeceğini söylüyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti
  • 16.09.2016 10:03

Big Chefs’in yüzde 40’ı Taxim Capital’e geçti

2007 yılında Gamze Cizreli tarafından kurulan ve 200 milyon liraya yaklaşan ciro ...

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!
  • 10.07.2015 09:37

Diyarbakır'daki en büyük Big Chefs kapanıyor!

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarel ...

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”
  • 09.06.2015 11:54

“Yeni hükümet, girişimciliği desteklemeli”

Big Chefs’in mucidi olarak ismini duyuran EO Türkiye Başkanı Gamze Cizreli, yeni ...

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı
  • 19.06.2014 09:34

Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'a en büyük Big Chefs'i açtı

Restoran zinciri Big Chefs, bu hafta hem Trump Towers’ta hem de Diyarbakır’da ye ...

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!
  • 06.02.2013 10:29

Big Chefs, 14’üncü şubesini Tarabya sahilinde açtı!

Tarabya sahilinde 14’üncü şubesini açan Big Chefs, zengin mönüsüne bir de eşsiz ...