maritbet girişmaritbet
Diyarbakır'da oteller doldu, halk evlerini açtı!

Diyarbakır'da oteller doldu, halk evlerini açtı!

Nevruz kutlaması için yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin geldiği Diyarbakır'da hareketlilik yaşanıyor.

Nevruz Tertip Komitesi, yoğunluk dolayısıyla otellerde yer kalmaması nedeniyle gelenlerin konaklaması için bin 500 ev hazırladı.

Diyarbakır'da gerçekleştirilecek Nevruz kutlaması  için hareketlilik yaşanıyor.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda yarın düzenlenecek nevruz etkinliği için hazırlıklar sürüyor. Park içerisindeki alanda belediye ekiplerince temizleme ve boyama çalışmaları devam ederken, ses sistemi yerleştiriliyor. Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği alanda kalabalık nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için alana 15 ton odun getirildi.

Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı basın mensupları, nevruz  kutlamalarına ilişkin yayın yapmaya başlarken, alana canlı yayın araçları yerleştirildi. Etkinliği izlemek için 700'ü aşkın basın mensubu akreditasyon  yaptı.

Otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı

Nevruz kutlaması öncesinde 2 bini aşkın yatağa sahip otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı. Otellerde yer bulamayanlar evlerde  ağırlanacak. Nevruz etkinliğine katılacaklar Diyarbakır'da yöresel kıyafet satışı  yapılan dükkanlardan alış veriş yapıyor.

Kentteki bir otelin müdürü Mihdat Kavmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nevruz programına katılmak üzere Irak, Almanya, İsviçre ve  Hollanda'dan çok sayıda ziyaretçinin geldiğini belirterek, son 3 gündür otellerdeki doluluğun yüzde 90'ı aştığını söyledi.

Bu akşam ve yarın için doluluğun yüzde 100 olduğunu kaydeden Kavmaz, yer talebi için gelenleri çevre il ve ilçelerdeki otellere yönlendirdiklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırköy'de metro istasyonu kapatıldı
  • 19.03.2017 14:47

Bakırköy'de metro istasyonu kapatıldı

İstanbul Valiliği'nin izin vermediği nevruz kutlaması dolayısıyla Bakırköy'de çe ...

Diyarbakır'da oteller doldu, halk evlerini açtı!
  • 20.03.2015 15:37

Diyarbakır'da oteller doldu, halk evlerini açtı!

Nevruz kutlaması için yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin geldiği Diyarbakır ...