maritbet girişmaritbet
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cami açılışında

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cami açılışında

Görmez, bir dizi programlara katılmak için geldiği Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Camisi'nin açılışının ardından AKÜ İlahiyat Fakültesi yeni binasını gezdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Milletin manevi hayatını, kültürel hayatını, ayağa kaldırmak için gece gündüz çaba gösteren bütün hocalarımız aslında diyanetin asli vazifelerini ifa ediyorlar" dedi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya'dan, yeni bina hakkında bilgi alan Görmez, Şuhut ilçesine geçerek, Şuhut İlim ve Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Görmez, burada merkezin müdürü Ahmet Çelikkanat'dan bilgi aldı. Daha sonra Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi'nde düzenlenen personel değerlendirme toplantısına katılan Görmez, yaptığı konuşmada, göreve başladıktan sonraki ilk buluşmayı Afyonkarahisar Müftülüğü personeliyle gerçekleştirdiğini söyledi. Görmez, 3 yıl sonra yine müftülük personeliyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığının asıl yükünü hocaların, Kur'an Kursu öğreticilerinin çektiğini belirtti. "Çünkü bütün mihraplarda, minberlerde, Kur'an Kursları'nda, milletimize hizmet ediyorsunuz" dedi ve görevlerde nöbet değişimleri yaşanabildiğini anlatan Görmez, Afyonkarahisar'da da bir nöbet değişimi yaşandığını, daha önce Erzincan Müftülüğü yapan Burhan İşleyen'in, Afyonkarahisar'daki ihmalleri gidermek için İl Müftülüğü'ne atandığını sözlerine ekledi.

Görmez, şöyle devam etti: "Diyanet İşleri Başkanlığında bir asli görev, bir de feri görev olmak üzere iki görev vardır. Bütün idari görevler feri görevlerdir. Asıl görev ise mihrap görevidir, minber görevidir. Milletin çocuklarına Kur'an öğretme görevidir. Milletin dini hayatını, manevi hayatını, kültürel hayatını, ayağa kaldırmak için gece gündüz çaba gösteren bütün hocalarımız aslında diyanetin asli vazifelerini ifa ediyorlar."

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen de il genelinde bin 133 cami, 305 Kur'an Kursu ve bin 605 müftülük personeliyle hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Her gün kendilerini yenilemeye çalıştıklarını dile getiren İşleyen, "Artık 'hizmet etmenin önünde engel var, hizmet edemiyorum' diyen bir arkadaşımız varsa yalan söylüyordur. Hizmet etmenin önünde engel kalması şöyle dursun, bütün çıkan yönetmelikler bizi hizmet etmeye zorlar nitelikte. Eskiden olduğu gibi elimizi, ayağımızı, gözümüzü bağlayan değil önümüzü açan nitelikte. Onun için biz de bu gelişen, değişen hizmet anlayışına elimizden geldiği kadar ayak uydurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İşleyen, Afyonkarahisar'daki ilahiyatçı potansiyelini harekete geçirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi. Program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

AA

Yorum Yaz