maritbet girişmaritbet
Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!

Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!

Saatte 100 kilometre hıza çıkan lodos nedeniyle devrilen vinç, Bursaray hattının üzerine düştü.

Bursa'da hızı zaman zaman saatte 100 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle stadyum inşaatında kullanılan vinç, Bursaray hattının üzerine düştü. Kataner telinin gerilmesiyle yaklaşık 1 kilometre boyunca hat üzerinde kopmalar meydana geldi. Devrilen vinç parçaları travers ve raylara da zarar verilirken, vincin kaldırılmasının ardından bu bölgedeki çalışmaların 3 en az üç gün sürebileceği belirtildi. Karaman – Emek ve Nilüfer - Üniversite istasyonları arasında ring seferleri ile raylı ulaşıma geçici bir çözüm üretilirken, Bursaray Kestel hattının büyük bir bölümünün de zarar gördüğü ve hattın yeniden elden geçirileceği kaydedildi.

Bursa'da dün başlayan ve etkisini artırarak sürdüren lodos, en büyük darbeyi Bursaray hattına vurdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum inşaatında kullanılan büyük vinç, şiddetli lodos nedeniyle sabah saat 05.30 sıralarında Bursaray hattı ve İzmir – Ankara karayolu üzerine devrildi. Bu sırada yoldan geçen bir ticari taksideki bir kişinin de yaşamını yitirmesine neden olan olayın ardından yol üzerindeki vinç parçaları yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kaldırıldı. Karayolu trafiğe açılırken, olayda en büyük zararı ise Bursaray hatlarının gördüğü belirlendi. Vincin kataner telinin üzerine devrilmesi nedeniyle yaklaşık 1 kilometrelik hat boyunca teller zarar gördü, yer yer kopmalar meydana geldi. Vinç parçalarının travers ve raylara da zarar verdiği belirlenirken, Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy da teknik ekibiyle birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bursaray en az 3 gün çalışmayacak

Raylı sistem hattının tamamında incelemeler yaptığını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, devrilen vincin hatta çok büyük zarar verdiğini söyledi. Vinç kaldırılmadan çalışmalara başlanamayacağını belirten Fidansoy, “Karayolu üzerine düşen parçalar, kaldırıldı ancak raylı sistem hattı üzerindeki parçalar hala duruyor. Ayrıca kataner telinin gerilmesi sonucu sadece bu bölge değil, yaklaşık 1 kilometrelik alanda tellerde kopmalar meydana geldi. Travers ve raylarda da zarar var. Vinç kaldırılır, kaldırılmaz çalışmalara başlayacağız. Hattın yeniden çekilmesi ve zarar gören rayların onarılması gerekli. En az 3 gün sürecek çalışma boyunca seferler yapılamayacak” dedi.

Doğu etabı yeniden elden geçecek

Bursaray hatlarına zararı lodosun değil, çevre biralardan savrulan reklam tabelaları, çatı parçaları gibi unsurların zarar verdiğini dile getiren Fidansoy, Kestel hattında da büyük zararlar tespit ettiklerini ve bu bölgede hattın sil baştan çekilmesi gerekeceğini belirtti. Kataner telinin çekilmesi için rüzgarın da durmasının gerektiğini ancak lodosun Salı gününe kadar etkili olmasının beklendiğini hatırlatan Fidansoy, Karaman – Emek ve Nilüfer – Üniversite istasyonları arasında ring seferlerle soruna çözüm üreteceklerini belirterek, “Bursaray en az 3 gün çalışamayacağı için 20 otobüsü hemen besleme hat olarak devreye aldık. Bu sayı ihtiyaca göre artırılacak. Hattın en 3 gün devre dışı olması nedeniyle vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasın. Tüm ekiplerimizle sorunu en kısa zamanda çözmek için çalışmaları başlattık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Timsah Arena'daki vinç işte böyle yıkıldı!
  • 02.02.2015 12:10

Bursa Timsah Arena'daki vinç işte böyle yıkıldı!

Bursaray'ın 3 gün boyunca devre dışı kalmasına neden olan Bursa Timsah Arena'dak ...

Kubat, korkudan evinden çıkamıyor!
  • 28.11.2020 09:10

Kubat, korkudan evinden çıkamıyor!

Ünlü şarkıcı Kubat, Covid19 sebebiyle aylardır evde vakit geçirdiğini açıkladı ...

Bursaray'da konforlu ulaşım için çalışmalar sürüyor
  • 06.10.2020 11:51

Bursaray'da konforlu ulaşım için çalışmalar sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya indirere ...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kiracılarının borçlarını erteledi
  • 17.03.2020 13:35

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kiracılarının borçlarını erteledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kiracılarının borçlarını 2 ay ertelediğini duyurdu ...

Bursaray'a 4 yeni istasyon ekleniyor
  • 30.05.2018 12:15

Bursaray'a 4 yeni istasyon ekleniyor

Bursa'da raylı sistem 5.5 km. daha uzayacak, Bursaray'a 4 istasyon daha eklenece ...

Bursaray, derbi maçlarda yolcu rekoru kırdı
  • 12.12.2017 14:58

Bursaray, derbi maçlarda yolcu rekoru kırdı

Bursaray, gerek fiyat indirimi gerekse pik saatlere konulan ek seferlerle her ge ...