maritbet girişmaritbet
Devremülklerde dolandırıcılık artıyor

Devremülklerde dolandırıcılık artıyor

Devremülklerde dolandırıcılığın arttığını dile getiren TÜKODER Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçak, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devre mülk ve devre tatil alıcılarını uyardı. Koçal, haksız kazanç peşinde koşan bazı şirket ve kişilerin işini düzgün yapan firma ve tüketicileri zor durumda bıraktığını aktardı.

Koçal şu açıklamalarda bulundu:

Devre mülk satışı yapan bazı firmaların boş araziler, süslü reklam ve broşürlerle tüketiciyi mağdur etmeye devam ediyor. Bize son zamanlarda gelen şikayetler devre mülk ve aidatlarında yoğunlaştı. Devre mülk satan şirketler tarafından, alıcılara imzalatılan satış vaadi sözleşmesine bir madde ekleniyor.

Ortak malikler kurulu tarafından da işletilebilecek devre mülkün işletilmesinin satıcı şirkete verildiğine dair yetki alıyor bu maddede. Alınan bu yetki haksız zenginleşmeye, şirketlerin garantili, uzun süreli, yüksek karlı bir yatırımına dönüşüyor. Tüketicileri mağdur eden aidatlar, yılda 15 gün kalınabilecek bir devre mülk için ayda iki defa alınıyor. Toplam daire sayısı düşünüldüğünde bazı şirketlerin, aidatları haksız kazanç kapısına dönüştürdüğü görülüyor."

Aidat ödemelerinde, devremülk ne zaman kullanılacaksa o zaman olması gerektiğini belirten Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun 43. maddesinin bu konuda tüketiciyi kısmen de olsa koruduğunu bildirdi.

Devremülklerde cayma hakkı

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Ecem Gedikkaya, devremülk ve devre tatillerdeki cayma hakkının, alıcıları yanlış yönlendirdiğini açıkladı. Buna göre; özleşmenin imzalandığı tarihten itibaren herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanabiliyorlar.

Gedikkaya, ön ödemeli (maketten) satışta teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olduğunu da söylüyor.

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devremülklerde dolandırıcılık artıyor
  • 05.02.2017 08:30

Devremülklerde dolandırıcılık artıyor

Devremülklerde dolandırıcılığın arttığını dile getiren TÜKODER Genel Başkan Yard ...