maritbet girişmaritbet
Devlet kırsalda birleşiyor!

Devlet kırsalda birleşiyor!

Kırsal bölgelerde kamu hizmetlerinin daha iyi fiziki şartlarda sunulması, için ortak bina formülü devreye giriyor.

ESD ANKARA- Sağlık hizmetleri başta olmak üzere birçok kamu hizmetinin kırsal bölgelerde kamu binası olmaması nedeniyle uygunsuz koşullarda sunuluyor olması üzerine çalışma başlatıldı. 

Kırsal bölgelerde ‘Ortak bina' formülü devreye sokulacak

Özellikle sağlık hizmetlerinin ülkenin her köşesine ulaşmasını sağlamak için kırsal bölgelerde sağlık hizmetleri ağırlıklı olarak sağlık evleri aracılığıyla veya gezici sağlık hizmeti kapsamında verilebiliyor. 

Fakat bazı kırsal yerleşim yerlerinde kamuya ait bina bulunmaması, başta sağlık hizmetleri olmak üzere birçok kamu hizmetinin uygun olmayan fiziki mekânlarda sunulmasına sebep oluyordu. 

Bu nedenle kırsal yerleşim yerlerinde başta sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerinin daha iyi fiziki şartlarda sunulması, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak için kırsalda ‘ortak bina' uygulamasına geçilecek.  

Kamu kurumlarının kırsal bölgelerde ortak kullanabilecekleri muayene odası, gebe izlem odası, muhtar odası, 1 adet çok amaçlı oda, depo/arşiv odası, yaklaşık 20 kişilik eğitim salonu ile yeterli sayıda tuvalet-lavabosu bulunan ortak hizmet binaları yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve köy muhtarlığı gibi birebir vatandaşa dönük hizmet sunan kamu kurumları bu binalarda vatandaşa hizmet verecek.

SAĞLIK EVLERİ MERCEK ALTINDA

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı da bir çalışma başlattı. 

Bakanlık, Bakanlığa veya diğer kurumlara ait olup Bakanlığın kullanımına verilen ortak hizmet binalarına dönüştürülebilir nitelikte olan, kullanılabilir durumda veya bakım onarım ile kullanılabilecek durumdaki sağlık evi binalarına ilişkin verileri toplamaya başladı. 

ESD Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devlet kırsalda birleşiyor!
  • 07.04.2015 12:36

Devlet kırsalda birleşiyor!

Kırsal bölgelerde kamu hizmetlerinin daha iyi fiziki şartlarda sunulması, için o ...