maritbet girişmaritbet
Devlet bu ilçeyi satıyor!

Devlet bu ilçeyi satıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı, TBMM'ye sunuldu. Tasarıdan Ceylanpınar'a kentsel dönüşüm çıktı!

Tasarıya göre; Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan yerler, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilecek. 

İmar planında eğitim ve sağlık alanı ile fiilen kamu hizmetlerinde kullanılan yerler dışında Hazine'ye ait olan gayrimenkuller eğer kullanıcıları varsa, öncelikle kullanıcılarına satılacak yada Ceylanpınar Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilecek. 

Kullanıcılarına satılacak

Ceylanpınar Belediyesi'nce devralınan taşınmazlar, öncelikle kullanıcı talep ederse kendilerine doğrudan satılacak, talep etmezse piyasadaki bedeline göre değerlendirilecek. 

Ceylanpınar ilçesinin bulunduğu bölgede pek çok taşınmazın Hazine'ye ait olması sebebiyle bu kararın alındığı belirtiliyor.  

Tek bir tapu bile yok

Tek bir tapusu bile olmayan Ceylanpınar, 1982 yılında ilçe oldu ve şuan 78 bin nüfusu mevcut. "Peki burada gayrimenkul satışı nasıl yapılıyor?" diye sorarsanız buna da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, şu şekilde açıklık getiriyor: “Vatandaşlar gayrimenkul alım satım işlemlerinde kendi aralarında tutanak tutuyorlar. Bu düzenlemeyle bir ilçe adeta sil baştan kayıt altına alınacak. İlçenin kangrenleşmiş iki sorunundan biri göçerlikti, o giderildi. Şimdi de tapu sorunu çözülecek. Vatandaşların büyük bir bölümü zaten bedelini ödeyerek tapusunu almak istiyordu. Şimdi bu arazilerin rayiç bedeli belirlenecek ve ona göre işlemler yapılacak”

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Devlet bu ilçeyi satıyor!
  • 12.12.2014 09:44

Devlet bu ilçeyi satıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı, TBMM'ye sunuldu. Tasarıdan Ceylanpınar'a kents ...

Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!
  • 02.08.2013 11:09

Ceylanpınar'da ev fiyatları düştü!

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle sınır bölgesinde bulunan Ceylanpınar’da emlak f ...

Dar gelirli vatandaşlara yönelik 155 konut ve sosyal tesis yapılacak!
  • 07.07.2013 08:30

Dar gelirli vatandaşlara yönelik 155 konut ve sosyal tesis yapılacak!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dar gelirli vatandaşlara yönelik 155 konut v ...