maritbet girişmaritbet
'Dev projeler zamanında bitecek'

'Dev projeler zamanında bitecek'

Limak Yatırım'ın yönetim kurulu başkanı Ebru Özdemir, 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin zamanında açılacağına vurgu yaptı.

İstanbul Yeni Havalimanı (İGA), 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin konsorsiyumlarında da yer alan Limak Yatırım'ın yönetim kurulu başkanı Ebru Özdemir, döviz kurunda yaşanan hareketliliğin yatırımlarında revizyona yol açmadığını, projelerinin büyük bir hızla ilerlediğini söyledi. Dövizdeki hareketliliğin yatırımlarına yansıması olup olmayacağı başta olmak üzere, ekonomideki son gelişmelerle ilgili soruları yanıtlayan Özdemir, “Şu anda en önemli yatırımımız İGA bu sene açılacak. Enerji ve altyapıda da aynen devam ediyoruz. Yatırım programımızda revizyon yapmadık” dedi. 

PİYASA İYİYE GİDECEK 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 11 Ağustos'ta ‘Yeni Ekonomik Model'i açıkladığı toplantıya da katılan Özdemir, “Çok olumlu konuşmalardı. OVP açıklanacak ben onu önemsiyorum. Herkes onu bekliyor. Gerek yatırımlar konusunda gerek orta vadedeki perspektif konusunda. Piyasanın ilk zamanları bence zaten çok spekülatifti. Onlar zaten doğru rakamlar değildi. Piyasanın iyiye gideceğini düşünüyorum” diye konuştu. Özdemir, İstanbul Yeni Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin hızla ilerlediğini ve zamanında açılacağını söyledi ve ekledi: “Kur bu seviyelerde veya bunun biraz daha altında oturup bu noktalarda kapatacağını düşünüyorum. Volatilitenin de düşeceğini düşünüyorum." 

Uzun vadeli düşünüyoruz

"Biz zaten uzun vadeli yatırım yapıyoruz" diyen Özdemir, şöyle devam etti: "Şu anda en önemli yatırımımız İGA zaten bu sene açılacak. Kuzey Marmara otoyolları var. O da kısım kısım açılmaya doğru gidiyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 2 hafta sonra son rüzgar testini de yapacağız. 18 Mart 2022'de açılacak. Enerji olsun, altyapı sektörü olsun yatırıma aynen devam ediyoruz.” 

Kredi ödemelerinde sorun yok

Şirketin aldığı kredilerin geri ödemesinde sorun olmadığını da vurgulayan Özdemir, “Çanakkale Köprüsü'nde 2.4 milyar euronun yüzde 70'i yurtdışı bankalarından gelecek. Türkiye birçok sektörde kendi kendine yetebilir noktada, bunu tekrar açığa çıkarmamız lazım” dedi. Özdemir, turizme ilişkin de, şöyle dedi: “Türkiye'de turizm müthiş. Paris Hilton'u da geçtiğimiz günlerde KKTC'ye getirerek Ada'nın tanıtımına katkı sağladık. İnşaatta da, uluslararası müteahhitlikte müthiş durumdayız.” 

Yabancı ortakların ilgisi devam ediyor

Ebru Özdemir, Türkiye'deki gelişmelere yabancı ortaklarının nasıl baktığıyla ilgili de şöyle konuştu: “Gazetelere bakıyorlar bizi arıyorlar. Biz de, Türkiye'nin durumunu doğru bilgiler ve rakamlar eşliğinde veriyoruz. Yabancı ortaklarımız memnun; çünkü, onlar Türkiye'yi büyüme pazarı olarak görüyorlar. Gelin görün diyoruz. Kuveyt bizim için çok büyük bir pazar. Endüstriyel parklar, fabrikalar yapacaklar. Çok büyük yatırım yapmak istiyorlar. Kuveyt Emiri de (Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah) gerçekten Türkiye'yi çok seviyor. Şimdi Suudi Arabistan'dan da pompa istasyonu işi aldık. Onu yapacağız.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İGA, Hatay'da 350 depremzede ailenin barınacağı konteyner kent kuruyor
  • 17.02.2023 11:37

İGA, Hatay'da 350 depremzede ailenin barınacağı konteyner kent kuruyor

İGA İstanbul Havalimanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da ...

İGA ekipleri depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nı onarıyor
  • 09.02.2023 11:03

İGA ekipleri depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nı onarıyor

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın deprem bölgesine gönderdiği ekipler, Hat ...

İstanbul Havalimanı 'bağlantısı en fazla' havalimanlarından oldu
  • 19.01.2023 11:56

İstanbul Havalimanı 'bağlantısı en fazla' havalimanlarından oldu

Havacılık sektörüne ilişkin araştırmalara imza atan Cirium'un verilerine göre İs ...

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"
  • 12.01.2023 17:08

Bakan Nebati: "Bu bir konut kampanyası değil, gayrimenkul finans mimarisidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AAtölye'de düzenlenen AA Editör Masası' ...

İstanbul Havalimanı'nda "Star Alliance Biometrics" geçiş sistemi denenmeye başladı
  • 21.12.2022 15:33

İstanbul Havalimanı'nda "Star Alliance Biometrics" geçiş sistemi denenmeye başladı

İGA İstanbul Havalimanı, Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle temassız bir yolc ...