maritbet girişmaritbet
Deposu bile 1 milyon 200 bin liraya doldu

Deposu bile 1 milyon 200 bin liraya doldu

Marmaris'e gelen Suudi Arabistan Kraliyet ailesinin mega lüks yatı "Al Salamah"ın deposu 1 milyon 200 bin liraya doldu.

 

ESD - Dünyanın en büyük yatları arasında yer alan Suudi Arabistan Kraliyet ailesine ait "Al Salamah" Marmaris'e geldi. Devasa boyutları yüzünden marinalara sığmayan yat, kuvaziyer limanına yanaştırıldı. Erzak ikmali yapılacak olan yatta, kraliyet ailesi mensuplarının bulunup bulunmadığı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. 

500 ton yakıt alıyor, 96 kişi çalışıyor

140 metre uzunluğundaki mega lüks yat 22 kabininde 40 misafir ağırlayacak kapasiteye sahip ve 94 kişilik mürettebatı bulunuyor. Dev yatın taban alanı 12 bin, toplam yüz ölçümü ise 130 bin metrekare. 12 bin 234 groston ağırlığındaki yatta bir sinema, kütüphane, iş merkezi, tam donanımlı poliklinik, güzellik ve spor salonu ile spa salonu bulunuyor.

13 tanker yakıt taşıdı, 1 milyon 200 bin liraya doldu

Mega lüks yatın yakıt ikmali sırasında ortaya çıkan görüntü ve rakamlar ise herkesi hayrete düşürdü. Çünkü mega yatın deposu da dolmak bilmeyen cinstendi. İkmal için 12 tanker ile karadan, 1 tanker ile de denizden getirilen yakıt, yatın deposuna aktarılmaya başlandı. Liman yetkilileri, 500 tonluk yakıt ikmalinin yaklaşık 4 saatte tamamlanabildiğini ve faturasının 1 milyon 200 bin lira civarında olacağını ifade etti.

Görüntü güzel ama bütçesi kabus gibi

Bu rakkamlarla milyonların hayallerini süslemek yerine kabusu olabilecek dev yat turistlerin ilgi odağı oldu. Birçok kişi yatla aynı karede yer aldığı hatıra fotoğrafları çektirdi. 
Almanya'da 1999 yılında inşa edildikten sonra denize indirilen ve o dönem dünyanın en büyük yatı olan "Al Salamah"ın ilk sahibinin 2011 yılında hayatını kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud olduğu kaydedildi.
Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatın veliaht prens öldükten sonra Suudi Arabistan Kraliyet ailesine mensup yakınlarına miras olarak kaldığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deposu bile 1 milyon 200 bin liraya doldu
  • 08.05.2015 17:36

Deposu bile 1 milyon 200 bin liraya doldu

Marmaris'e gelen Suudi Arabistan Kraliyet ailesinin mega lüks yatı "Al Salamah"ı ...