maritbet girişmaritbet
Denizli'de 6,0 büyüklüğünde deprem!

Denizli'de 6,0 büyüklüğünde deprem!

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege Bölgesi'nde yer alan Denizli'de yerel saatle 14.25'te şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Denizli Bozkurt olan sarsıntının 6 büyüklüğünde olduğunu bildiriyor.

Depremin merkez üssü Bozkurt'a bağlı Baklan köyü ve köy Afyonkarahisar il sınırında bulunuyor. AFAD'a göre, deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının merkez üssünün Bozkurt ilçesine 6 kilometre, Denizli şehir merkezine ise 48 kilometre uzaklıkta olduğunu duyurdu. EMSC'ye göre, deprem yaklaşık 10 milyon insanın yaşadığı bir bölgeyi etkiledi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, deprem Denizli'nin yanı sıra Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Aydın, Antalya ve İzmir'de de hissedildi.

Eskişehir'de yaşayanlar da depremi hissettiklerini söylüyor.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Depremin merkez üssü olan Bozkurt'un Belediye Başkanı Birsen Çelik, çöken evler ve enkaz altında kalanlar olduğunu aktarıyor. Çelik, "Sarsıntıyı 15-20 saniye hissettik, makam odamın duvarı yıkıldı. Köylere zabıtaları ve iş makinelerini gönderdik. Vatandaşlardan evlerine girmemelerini istiyoruz" dedi.

DENİZLİ ŞEHİR MERKEZİNDE DURUM NORMAL

Canlı yayında açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent merkezinde şimdilik olumsuz bir durum olmadığı bilgisini verdi.

Zolan, "Kent merkezinde hissettim, kapalı bir alandaydım. Şimdi Baklan'a hareket ediyorum. Bozkurt ve Baklan merkeze ortalama 70 kilometre uzaklıkta. Bazı çatlaklar var. Vatandaşlar da panik var. Ekiplerimiz sahada. Olumsuz haber yok, can kaybı yok" ifadesini kullandı.

AFYONKARAHİSAR'DA EVLER HASAR GÖRDÜ

Demirören Haber Ajansı (DHA), depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde bazı evlerde hasar meydana geldiğini bildiriyor.

Şimdiye kadar yapılan tespitlere göre, yaralı veya can kaybı yok.

ALTI DAKİKA ÖNCE 4.2

Şiddetli depremden altı dakika önce merkez üssü Denizli Çardak olan 4.2 büyüklüğünde bir öncü sarsıntı kaydedildi.

Depremden beş dakika sonra ise yine Çardak'ta 3.2 büyüklüğünde artçı sarsıntı oldu.

SABAH İZMİR SALLANMIŞTI

Ege Bölgesi'nde bugün deprem hareketliliği dikkat çekiyor. Seferihisar açıklarında sabah 11.39'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki sarsıntı, İzmir'i de sallamıştı.

Denizli'deki son ciddi deprem, Mart ayı sonunda olmuştu. Merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklüğü 4.9'a kadar ulaşan birçok artçı sarsıntı kaydedilmişti.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz