maritbet girişmaritbet
Denizin ortasında efsane şehir

Denizin ortasında efsane şehir

Geçtiğmiz gün meydana gelen güneş tutulması yüzyılın gelgit olayına neden oldu. Fransa'nın Mont Saint-Michel bölgesi turist akınına uğradı.

Güneş tutulması ve gelgit arasındaki bağın bilimsel açıklaması var. Gelgit, Ay ve Güneş'in okyanuslar üzerindeki yerçekimi kuvveti sonucu oluşuyor. Güneş tutulması bu yerçekiminin kuvvetini değiştirerek gelgite neden oluyor.

Turizmde dünya birincisi Fransa'da, Eyfel Kulesi'nin ardından en çok ziyaret edilen ikinci sıradaki Mont Saint-Michel Adası görenleri büyülüyor. Bugün sadece 43 kişinin yaşadığı adayı karaya bağlayan daracık yolun sabah saatlerinde okyanusun çekilmesi sonucu yeniden ortaya çıkmasıyla turistler, bu doğa ve mimari harikası mekana akın ediyor.

denizin ortasında efsane şehir

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Le Mont St. Michel, hayalet gibi yükselen manastırıyla küçük bir ada.

Fransa'nın kuzeyinde, şiddetli gelgit ve rüzgarların vurduğu, 700'lü yıllardan kalan Le Mont St. Michel Manastırı, bin yıldan fazla süredir hıristiyanlar için kutsal hac yeri sayılıyor.

Hala Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen hacılar, adanın etrafında dönerek, ziyaretlerini tamamlıyor.

denizin ortasında efsane şehir

Ortaçağ insanını yüzyıllar boyu heyecanlandıran, umutlandıran Mont Saint-Michel günümüzde sanki yaşayan bir efsane.

Manastırın önemli kısmı müze özelliğinde. Bir bölümünde hálá az sayıda din adamı yaşıyor. Tepedeki kilisenin terasında olağanüstü bir manzara bekliyor sizi.

Deniz adayı çevrelediğinde, dev bir kadırgadaymışınız izlenimini yaratıyor. Deniz çekildiğinde ise çamur deryası çıkıyor ortaya.

denizin ortasında efsane şehir

Ortaçağda adaya yapılan hac ziyaretleri, kişilerin sıradan yaşamdan uzaklaşmalarını, günahlarından arınmalarını ve inanç tazelemelerini sağlamış. Ayrıca mahkumlara da bazen yarı çıplak ve ayakkabısız, ayakları zincirle bağlı oldukları halde Mont Saint-Michel'e gitme cezası verirmiş mahkemeler. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Denizin ortasında efsane şehir
  • 22.03.2015 09:21

Denizin ortasında efsane şehir

Geçtiğmiz gün meydana gelen güneş tutulması yüzyılın gelgit olayına neden oldu. ...