maritbet girişmaritbet
"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ekonomiye olumlu yansıyacak

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ekonomiye olumlu yansıyacak

Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ndeki birlik ve beraberlik söylemleri, iş dünyasını mutlu etti.

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Bartın'daki sanayi ve ticaret odaları yetkilileri, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde yaşanan atmosferin, iş dünyasını olumlu etkileyeceğini belirtti.   

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün partilerin bir araya gelip, ülke, demokrasi ve şehitler için aynı sözleri sarf etmesinin iş dünyasını mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye'de kalıcı istikrarın, iş dünyası için çok önemli olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, "Yenikapı'daki birlik ve beraberlik söylemleri, projesi olan birçok sanayicinin yatırım yapmasına olumlu noktada etki edecektir. Yabancı sermeyenin Türkiye gelmesine de çok olumlu etkisi olacaktır." dedi.

Zeytinoğlu, kalıcı istikrarın öneminin çok daha fazla ön plana çıktığını belirterek, daha önce hükümetin açıkladığı ekonomik paketleri hayata geçirmesini beklediklerini dile getirdi.

"İş dünyasının inancını ve dirayetini yükseltti"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise tüm siyasi liderlerin yanı sıra Genelkurmay Başkanının mitingde konuşma yapmasının, Türkiye'nin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

"Toplumun tüm kesimlerinin ortak ideal ve hedef doğrultusunda, omuz omuza, tek ses, tek yürek olması iş dünyasının inancını ve dirayetini yükseltti" diyen Kösemusul, "güçlü demokrasi ve güçlü ekonomi" için iş dünyasının üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu kaydetti.

Kösemusul, "15 Temmuz ve 7 Ağustos'ta milletimiz bir destan yazmıştır. Yeni bir Türkiye'de birlik ve beraberliğin sarsılmaz gücüyle, güven ve istikrarın çok daha kuvvetli bir şekilde yeniden inşasına en yüksek katkıyı vereceğiz. 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmak için aziz milletimize layık olmak için vatan nöbeti bilinciyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir görüntü"

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş de mitingin en öne çıkan özelliklerinden birisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi parti liderlerinin, örnek birlik ve beraberlik tablosunda yerlerini almalarının olduğunu ifade etti. 

Bu birlikteliğin, iş dünyası için de geleceğe umutla bakmayı sağlayan, özlenen bir görüntü olduğunun altını çizen Ateş, "7 Ağustos'ta Yenikapı'da ortaya çıkan bu tablo, ülke olarak bizim geleceğimizdir. İktidarıyla, muhalefetiyle, siyasetçisiyle, askeriyle, polisiyle, sporcusuyla, sanatçısıyla, sivil toplum örgütleriyle ve dahası halkımızın tüm kesimleriyle, gerçek Türkiye'yi, milli birliğimizi ve sarsılmaz beraberliğimizi içeride ve dışarıda herkese gösteren bir gurur tablosu olmuştur." değerlendirmesinde bulundu. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ise halkın, sandığa ve demokrasiye sahip çıktığını vurgulayarak, "demokrasi düşmanlarına karşı, iktidarı ve muhalefetiyle siyasetçilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiğini belirtti. 

Balık, milletin iradesi ve demokrasiye vurulmuş bu darbeyi iş dünyası olarak kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, "Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da TOBB ve 365 oda borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aksa'dan meydanlara kesintisiz enerji, tam destek!
  • 12.08.2016 15:40

Aksa'dan meydanlara kesintisiz enerji, tam destek!

Aksa Jeneratör, 10 Ağustos gününe kadar meydanlarda süren demokrasi nöbetine jen ...

Miting günü toplu taşıma araçları da rekor kırdı
  • 09.08.2016 11:31

Miting günü toplu taşıma araçları da rekor kırdı

7 Ağustos günü düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi için İstanbul'a hizmet v ...

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ekonomiye olumlu yansıyacak
  • 08.08.2016 17:28

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ekonomiye olumlu yansıyacak

Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ndeki birlik ve berab ...

Yenikapı'daki mitinge 5 milyon kişi katıldı!
  • 07.08.2016 21:24

Yenikapı'daki mitinge 5 milyon kişi katıldı!

7 Ağustos Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne 5 milyon kişi katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan '15 Temmuz yıkılmayacağımızı gösterdi'
  • 07.08.2016 21:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan '15 Temmuz yıkılmayacağımızı gösterdi'

Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı R ...

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Yenikapı kırmızı beyaz!
  • 07.08.2016 16:39

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Yenikapı kırmızı beyaz!

Tarihi mitinge tanıklık etmek isteyen vatandaşlar, Yenikapı'yı adeta kırmızı bey ...