maritbet girişmaritbet
Demirören Maden Şehitleri İlkokulu’nun temelleri atıldı

Demirören Maden Şehitleri İlkokulu’nun temelleri atıldı

Manisa Soma’da 13 Mayıs’ta 301 madencinin öldüğü maden faciası sonrası Demirören Şirketler Grubu, ilçeye bir ilkokul ve anaokulu yaptırma kararı aldı

Geçen ay Soma'ya eğitim yardımı yapma kararı alan Milangaz LPG Sanayi Ticaret Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören ile Kaymakam Bahattin Atçı arasında protokol imzalandı. 

İkinci döneme yetişecek

Cenkyeri Mahallesi'nde 1800 metrekaresi kapalı, 6 bin metrekarelik alana 12 derslikli ilkokul için dün temel atma töreni düzenlendi. Temel atma programına katılan Kaymakam Atçı, şunları söyledi:
“Olaydan sonra Demirören Grubu da ilçeye yardım yapmak için talepte bulundu. Biz de ‘Cenkyeri Mahallesi'ne bir okul yaptırırsanız bu mahallenin en önemli ihtiyacını karşılamış olursunuz' dedik. Arsası bize ait 6000 metrekarelik alana 12 derslikli bir okul yapılmasını talep ettik. Bu arsanın 1800 metrekarelik kısmı kapalı alan. Okulun projesinde Bodrum yoktu. Biz Demirören grubu yetkililerine bodrumun da yapılmasını teklif ettik. Ayrıca bodrum hafriyat işini de ‘Biz yapacağız' dedik. Sağ olsun Belediye Başkanımız Ak Partili Hasan Ergene ağır iş makinelerini ve araçları göndererek bodrum hafriyatını yaptık. Bu gün de adı ‘Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu' olacak okulumuza kurban keserek ilk harcı koyduk. Okulumuzun 2'nci döneme yetişeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demirören Maden Şehitleri İlkokulu’nun temelleri atıldı
  • 10.10.2014 10:22

Demirören Maden Şehitleri İlkokulu’nun temelleri atıldı

Manisa Soma’da 13 Mayıs’ta 301 madencinin öldüğü maden faciası sonrası Demirören ...