maritbet girişmaritbet
Davutoğlu'ndan yeni Millileştirme hamleleri

Davutoğlu'ndan yeni Millileştirme hamleleri

Ak Parti İstanbul adaylarının tanıtım toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu yine projelerini peş peşe sıraladı.


ESD -  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin İstanbul milletvekilleri adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.Süper hızlı trenden, milli savaş jetine  kadar yeni  projeleri peşpeşe sıraladı.
İstanbul aday tanıtımı vesilesiyle vizyonlarını paylaşmak istediğini dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çarşamba günü yeni bir sözleşmeyle vatandaşımızın huzuruna çıktık. Yeni Türkiye sözleşmesi. 2023 sözleşmesi. Bizzat kaleme aldığım bu sözleşmede temel hedefimiz, vatanımızın her köşesindeki bütün vatandaşlarımızla yeni bir ahitleşmenin, Teşkilat-ı Esasi'den 1921'den bu yana daha önceki asırlardan ama en önemlisi Malazgirt'ten bu yana bu aziz vatanda, onurla yaşayan bütün vatandaşlarımızın o kutsal emanetini geleceğe taşıyacak bir sözleşmeyi kamuoyumuza takdim ettik."

İstanbul-Ankara arası 1,5 saate düşüyor

Seçim beyannamesindeki projelerini açıklamayı sürdüren Davutoğlu "Yüksek hızlı treni tanıdık. Ama milli yüksek treni, 2018'de, Türkiye inşa edecek. İstanbul-Ankara hızlı trenle 3,5 saate inince hepimiz mutlu olduk. İstanbul-Ankara hattını 1,5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesi çalışılmaya başlandı." şeklinde konuştu.

Otoyol ağı bütün Türkiye'ye yayılacak

Konuşmasını yol projeleriyle sürdüren Davutoğlu "Duble yol yaptığımız her yere, ana aks olarak, bundan sonra otoyol götüreceğiz. Seçim beyannamemize bakarsanız, İstanbul-Ankara otoyolu dışında, Ankara-İzmir, İstanbul-İzmir, Antalya-Mersin-Adana ve bu hat üzerindeki ana aksların tümünde otoyol projelerimiz var. Türkiye'nin genelinde, bütün ana akslarda otoyollara dayalı ulaşım stratejisi geliştiriyoruz." dedi.

Milli muharip uçağı

Davutoğlu, "İlan ettiğimiz beyannamenin diğer bir yönü de millileşme, yerlileşmedir. Önemli bir kavram olarak zikrediyorum. Önümüzdeki dönemde beyannamemizde yer alan bazı projeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk milli muharip uçak inşallah 2023'te Türkiye'nin semalarında uçacak. Son Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde projeyi onayladık, tasarım aşamasına geçiyoruz. 2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin semalarında, bütün dost ülkelerin semalarında bizim milli muharip uçağımız uçacak. Milli bölgesel yolcu uçağını da en geç 2022-2023'e kadar inşa etmiş olacağız. Yani yüzde yüz Türk yapımı" diye konuştu.

Milli Uzay Ajansı kuruluyor

Her alanda millileşme adımları atılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan birisi de Milli Uzay Ajansı'nın kurulmasıdır. Sadece semalarımızda değil, artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne herkes şahit olacak" dedi.

Mİlli aşı, milli tohum

Millileşme hamlelerinin bu kadarla kalmayacağını belirten Başbakan Davutoğlu "Sağlık alanında da geleceğimizin teminatı olan nesilleri milli aşıyla aşılayacağız. Milli ilaçlarla hastanelerimizde tedavi göreceğiz. Teknolojinin en gelişmiş imkanlarını kullanıp, milli plazmayı üreteceğiz. Şu anda Tarım Bakanlığımızdaki merkezi sistemden Türkiye'nin her yerindeki arazilerdeki tarım durumu, don ihtimali ya da muhtemel hasat durumu ölçülebiliyor. Tek tek parsel parsel bütün tarım arazilerini Ankara'dan gözleyebiliyoruz." dedi. Tarımda da Türk tohumlarının korunmasını amaçladıklarını vurgulayan Davutoğlu, tohum bankası ve araştırma laboratuvarlarını kurduklarını söyledi.

Yorum Yaz