maritbet girişmaritbet
DASK'tan depreme dayanıklı bina yarışması!

DASK'tan depreme dayanıklı bina yarışması!

DASK tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için başvurular başladı.

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerinde deprem ve depreme dayanıklı bina bilincini artırma hedefiyle hayata geçirilen yarışmanın başvuruları 28 Şubat'a kadar www.daskbinatasarimi.com adresinden olacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından finale kalmaya hak kazanan takımlar jüri ve Teknik Danışma Kurulu tarafından belirlenecek.

Yarışmaya ilgi var

DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Koordinatörü İsmet Güngör, “Depremin risklerini yönetmenin en öncelikli yollarından birisi güvenli binalar. Bu konuda bilinçli mühendis ve mimarlara ihtiyacımız var. DASK olarak bu alanda farkındalık yaratmak ve gençlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için düzenlediğimiz bu yarışmanın gördüğü ilgiden çok memnunuz” ifadesinde bulundu.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması kapsamında bu yıl takımlardan İstanbul'un Ataşehir ilçesinde İstanbul Finans Merkezinde bir iş merkezi binası projesini tasarlamaları bekleniyor. Yarışmada birinci olan üniversitenin ilgili bölümüne laboratuvar teçhizatı temini amacıyla 50 bin lira tutarında para ödülü verilirken; 1. takım: 15 bin lira, 2. takım: 10 bin lira ve 3. takım 5 bin lira ödülün sahibi olacak.

Milliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz