maritbet girişmaritbet
DASK'tan depreme dayanıklı bina tasarım yarışması!

DASK'tan depreme dayanıklı bina tasarım yarışması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın inşaat mühendisliği öğrencileri için düzenlediği depreme dayanıklı bina tasarım yarışması başvuruları başlıyor

Türkiye'de ilk kez DASK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın başvuruları başlıyor. DASK, bu yarışmayla başta inşaat mühendisi adayları olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinde deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmeyi amaçlıyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) depreme dayanıklı bina tasarım yarışmasının başvuruları için bu yıl son tarih 4 Mayıs 2015 olarak belirlendi. 

Depreme dayanıklı bina bilincini arttırmak için düzenlenen yarışmaya üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde okuyan lisans öğrencilerinin de katılacağı takımlar yarışmaya başvurabilecek. 

5 öğrenci ve bir veya iki akademik danışman olarak yarışmaya katılacak takımların açıklanması, model maket malzemelerin gönderilmesi ve teknik şartnamenin açıklanma tarihi ise 8 Mayıs Cuma. Tasarlanan model maketlerin kargo ile gönderilmesi için son tarih ise 24 Haziran Çarşamba. Üç aşamalı değerlendirme sonrasında kazanan takım belli olacak. Yarışma kapsamında En iyi mimari özel ödülü, en iyi deprem performansı özel ödülü, en iyi iletişim becerisi ödülü, yarışma ruhu özel ödülleri verilecek. Birinci olan takıma 10 bin TL, ikinci olan 5 bin TL, üçüncü olan takıma ise 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca birinci olan üniversiteye deprem sarsma masası hediye edilecek.

İŞTE 2014 DASK BİNA TASARIM YARIŞMASI'NDAN GÖRÜNTÜLER...