maritbet girişmaritbet
Dana 4 bin 500, küçükbaş 600 TL

Dana 4 bin 500, küçükbaş 600 TL

Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla artması satışları düşürdü.

Kurban Bayramı'na sayılı kala hummalı bir çalışma başladı. Geçen seneye göre büyükbaş hayvan fiyatları bin 500 lira fazlayken, küçükbaş hayvanlarda bu fark bin lirayı buluyor. Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 liraya satılan danalar bu yıl 4 bin 500 liradan alıcı bekliyor. Hal böyle olunca da kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar eli boş dönüyor. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebi et fiyatlarının artması. Zamlanan kurbanlıklara vatandaşlar bakmakla yetiniyor. Bu yılki kurban pazarlarında en uygun kurbanlık ise küçükbaş hayvanlar. Pazarda küçükbaş hayvanlar 600 ile bin lira arasında satılırken, büyükbaş kurbanlıklar ise 3 bin 500 liradan başlayıp 12 bin liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Büyükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla bin 500 lira yükseliş gözlenirken, küçükbaş hayvanlarda bu rakam 100 lira olarak dikkat çekiyor.

VATANDAŞ FİYATLARI YÜKSEK BULUYOR

Bursa Panayır Kurban Pazarında satıcı Tacettin Aktaş, “Bu yıl kurbanlıklar geçtiğimiz yıla oranla pahalı bunun en büyük sebebi ise et fiyatlarının artması geçtiğimiz yıla oranla büyükbaş hayvanlarda bin 500 lira artış gözlenirken küçük baş hayvanlarda da bu rakam 100-150 arasında değişiyor. Bu yıl kurban da en uygun kurbanlık küçük baş hayvanlar pazarda 600 ile bin lira arasında küçük baş kurbanlık bulmak mümkün. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 15 hayvan satmıştık, bu yıl ise daha siftah yapmadık desek yeridir. Vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yüksek buluyor” dedi.

Hayvan pazarına kurbanlık bakmaya gelen Muhterem Mercan isimli vatandaş ise “Geçtiğimiz yıl dört ortak bir araya gelerek büyükbaş kurbanlık kesmiştik. Bu yıl ortaklardan ikisi kesemeyeceğini beyan ederek ortak olmadı. Bu yıl kurbanlık fiyatları çok yüksek geçtiğimiz yıl 3 bin lira olan bir dana bu yıl 4 bin 500 liradan satılıyor. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın kurbanlık kesmeye gücü yetmiyor” şeklinde konuştu.

KURBAN PAZARLARI İÇİN HUMMALI ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kurban bayramına sayılı günler kala İstanbul'daki kurban pazarlarında hummalı bir çalışma başlatıldı. Göztepe'deki Gözcübaba kurbanlık pazarında kantinlerinden mescitlerine, internetine kadar tüm hizmetleri düşünen yetkililer, kurban çadırlarını günler öncesinden hazırladı.

İstanbul'un en büyük kurban pazarlarından biri olan Göztepe'deki Gözcübaba kurban pazarında yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Gece-gündüz aralıksız çalışan işçiler, kurbanların İstanbul'a girişi yaklaşırken çadırları hazırlıyor. Kurban pazarında kantinlerden mescitlere, elektrik direklerinden internete kadar tüm hizmetler düşünüldü. Gözcübaba kurban pazarının sorumlusu Yüksel Ersin, “Şuan çadırlarımız kuruluyor. Sosyal faaliyet alanlarımız, kantinlerimiz, kafeteryalarımız, mescit alanlarımız, elektrik direkleri ve internet gibi tüm hizmetlerimiz hazırlanıyor” dedi.

Suyun kurban satışı yapan esnaf için önemli olduğunu vurgulayan Yüksel Ersin, “İki yerde sondaj vurduk. Hayvanlar için çok önemli bir durum. Elektrik direklerini yerleştirdik. Işıklandırmaları yüksek yaptık. Çünkü ileriye dönük bir yatırım olarak Anadolu'dan gelen halkımız, esnafımız burada daha rahat etsin daha güzel bir ortam sağlasın diyerek sondaj ve konteyner gibi çalışmaları hazır hale getirdik” şeklinde konuştu. Kurban pazarının Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir gibi önemli ilçelerin birleşme noktasında kaldığını vurgulayan Yüksel Ersin, şunları söyledi: “Burada 500 çadır yer alacak, şuan yarısı doldu. Çadır kurma çalışmalarımız devam ediyor. Çadır fiyatları konumlarına göre 4 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişiyor” diye konuştu. Çadırların kurulmasında çalışan işçiler kurbanlıkların girişine günler kaldığını ve çadırları yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun
  • 08.07.2022 23:24

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı
  • 22.06.2022 11:35

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı için yüksek hızlı tren (YHT) hatl ...

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
  • 13.07.2021 09:14

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalard ...

Kurban Bayramınız mübarek olsun!
  • 20.07.2021 08:30

Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu
  • 25.07.2021 13:10

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu

Bayramı memleketlerinde, yurt içi ve dışında tatil merkezlerinde geçirenler, sab ...