maritbet girişmaritbet
'Daha büyük projelere imza atacağız'

'Daha büyük projelere imza atacağız'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Sarı, Bakan Eroğlu'nun Adana için birçok müjde verdiğini belirterek, "Adana halkı olarak teşekkür ediyorum. 13 seneden beri Adana'ya yapılan hizmetlerin katlanarak Adana ve Türkiye'de devam edeceğine inanıyorum. Bugün sadece bir virgül koyduk. Daha büyük projelere imza atacağız. İnşallah 13 senelik hizmetimizin üzerine katlanarak daha fazla hizmet ekleyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu ise Adana'nın AK Parti hükümetinden önce unutulmuş bir kent olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"O zamanki parayla 1 milyon, şu anki parayla 1 liralık yatırımlar yapılıyordu. Yatırımın izi vardı, kendi yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde yatırımların hızlandırılması talimatını verdi. O zamandan bugüne devasa yatırımlar yapıldı. Adana'ya son 13 yılda yapılan yatırımlar bizden önceki 60-70 yılda yapılandan daha fazladır. Neticede, Adana'ya 13 yılda 20 milyar liralık yatırım yapıldı."

Orman köylüleri için birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hazırladığımız projeyle meyve ağaçlarının yetiştirilip ekonomik olarak insanlara katkıda bulunmasını sağlamak istedik. Bu ağaçların dikmesi, bakımı ve bütün masraflarını devle olarak biz karşılıyoruz. Bu ağaçlardaki ürünlerin toplanması ve satması ise vatandaşımıza ait olacak. Ayrıca eskiden arıcılar ormanlara sokulmazdı. Biz bırakın yasaklamayı, arıcılara 'gelir size yer verelim. Kestane balı mı, çam balı mı ne istiyorsanız üretin. Size kredi de verelim. Yüzde 20'si hibe. Gerisi yüzde 1.5 masrafla verelim' diyoruz. İnsanları yaşadıkları yerlerde yaşatmak için böyle bir program uygulamaya başladık."

2B arazileri

2B (orman vasfını yitirmiş arazi) konusunun yıllardır Türkiye'nin sorunlarından biri olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu şu bilgileri verdi:

"2B için maalesef orman teşkilatları yıllarca bakanlarını hep kandırmış. Ben 2007'de bakan olduğumda genel müdürü yanıma çağırıp, 'Ne kadar ormanımız var?' diye sordum. '27,1 milyon hektar ormanlık alanımız var' dedi. 'Peki bunu kanıtla. Bana bunların tapusunu getir' dediğimde 'Ne tapusu?' dedi. İşte bütün problem buradan kaynaklandı. Falanca ağacın 20 metre ötesinden başlar diye tanımlar yapılıyordu. Orman Kadastro başka işle uğraşıyor, Tapu Kadastro başka işle. Cumhurbaşkanımız başbakanken '2B yi çözün' dediğinde kendisine bu konuyla ilgil hiç bir çalışmanın yapılmadığını söyledim. 3 yıllık ve 24 saatlik yoğun bir çalışma yaptık. Bütün 2B arazilerinin tapusunu çıkardık. Kullanıcı ve hak sahiplerini belirleyerek, tescil ve tapu devrini gerçekleştirdik. Bununla ilgili kanunu da çıkardık. Dört dörtlük bir kanun oldu. Şu an tek sorun defterdarlıkların arazinin değerini belirlerken az oldu, çok oldu diye yaşanan sorunlar. Şu ana kadar bu konunun yüzde 80'i çözüldü."

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Sarı, AK Parti Adana İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Daha büyük projelere imza atacağız'
  • 31.01.2016 15:16

'Daha büyük projelere imza atacağız'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sa ...