maritbet girişmaritbet
Cumhuriyet Üniversitesi'nin kampüsünde açılış ve temel atma töreni yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi'nin kampüsünde açılış ve temel atma töreni yapıldı

İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsündeki toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Üniversitelerimizdeki kaliteli eğitimle insanımızın potansiyelini harekete geçirerek kalkınma sürecini hızlandırırız ve toplumumuzu yüksek refah seviyesine ulaştırırız" dedi.

Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsündeki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının, ülkede refahı artırmak, vatandaşların hayat standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlükleri güçlendirmek olduğunu söyledi.

Bunları gerçekleştirmek için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, eğitimin üretime dönük en önemli aşamasının üniversiteler olduğunu belirterek, "Üniversitelerimizdeki kaliteli eğitimle insanımızın potansiyelini harekete geçirerek kalkınma sürecini hızlandırırız ve toplumumuzu yüksek refah seviyesine ulaştırırız. İnsan odaklı kalkınma anlayışını benimsedik. Ekonomik büyümenin yanı sıra hukukun üstünlüğü, bilgi toplumu, uluslararası rekabet gücü, insani gelişmişlik, çevrenin korunması ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı, önceliklerimiz arasındadır" diye konuştu.

Bilginin öneminin ve değerinin giderek arttığına, rekabet gücünün özünü yenilikçi unsurların oluşturduğuna dikkati çeken Yılmaz, bilginin ekonomik büyümenin temel belirleyici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Yılmaz, iktidarları döneminde eğitime genel bütçeden ayrılan payın arttığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"2002 yılında yükseköğretim dahil eğitime verdiğimiz kaynak, 9,9 milyar lirayken, 2013 yılında bu rakam 63 milyar liraya ulaşmıştır. 6 katından fazla. Yeni kurulan üniversitelere ve yurt kapasitelerine kadar eğitimde önemli gelişmeler sağladık. Önümüzdeki dönemde özellikle okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.  Bu alanda okullaşma oranımızı yüzde 47'den yüzde 70'e çıkarmayı öngörüyoruz. Yükseköğretimde ise brüt okullaşma oranımız yüzde 87'ye ulaşmış durumda, bunu 2018 yılı sonunda yüzde 94'e çıkarmayı öngörüyoruz. Ortaöğretim dahil olmak üzere hedefimiz, eğitimin her alanında yüzde 100 hedefine ulaşabilmektir."

Temel hak ve özgürlükler arttıkça, çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasi anlayışını toplumun bütün bireylerine yaydıkça, farklı kesimlerin kendilerini ifade edebilmelerine fırsat verdikçe, tüm inançlara ve yaşam tarzlarına saygıyı esas aldıkça bu hedeflere en kısa zamanda ulaşacaklarını ifade eden Yılmaz, özgürlüğün, kalkınmanın temel unsuru olduğunu, özgürlüğün olmadığı yerde yenilik ve fikir hürriyetinin olmayacağını, fikir hürriyetinin olmadığı yerde de teknolojinin gelişmeyeceğini söyledi.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise gelecek yıl üniversitenin kuruluşunun 40. yılını kutlayacaklarını ve 40 projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Kaliteye önem verdiklerini dile getiren Kocacık, üniversitelerin eğitim-öğretim dışında, bulunduğu bölgenin ve şehrin kalkınmasına yardımcı olması gerektiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Yakınan değil, övünen bir üniversite olduklarını belirten Kocacık, ötekileştirmenin olmadığı bir üniversiteyi oluşturmaya azimli olduklarını sözlerine ekledi.

Törende, CÜ kampüsünde yapımı tamamlanan İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi ek binası, Tıp Fakültesi derslik binası, Veteriner Fakültesi klinik binası, Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi binalarının açılış kurdelesini temsilen kesen Bakan Yılmaz, Kocacık ve diğer ilgililer, butona basarak, Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi ek binaları ile yeni yemekhane, bin kişilik yurt ve Garanti Çağrı Merkezi'nin temelini attı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

10 bin kişilik yurtta öğrenci alımına başlandı
  • 20.11.2018 16:40

10 bin kişilik yurtta öğrenci alımına başlandı

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan 10 bin kişilik Sivas ...

Sivas'ta 438 konutun kura çekimi yapıldı
  • 13.06.2018 10:30

Sivas'ta 438 konutun kura çekimi yapıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ ...

'Anadolu şehirlerinde yatay mimariyi savunuyoruz'
  • 06.03.2018 11:01

'Anadolu şehirlerinde yatay mimariyi savunuyoruz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesince yaptırılan Kentsel Dönüşüm ...

Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü için protokol imzalandı
  • 01.02.2018 16:15

Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü için protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protok ...

Ziraat fakültesi kurulsun diye tarlasını bağışladı
  • 12.11.2017 12:43

Ziraat fakültesi kurulsun diye tarlasını bağışladı

45 yaşındaki Erol Can Sağırkaya, memleketi Gemerek ilçesine ziraat fakültesi kur ...

Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji lisesi eğitime başladı
  • 27.09.2017 09:36

Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji lisesi eğitime başladı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Cezeri ...