maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 tesisin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 tesisin açılışını yaptı

Trabzon’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı, seçimlerinde Trabzon'un kendisine yüzde 71 gibi, yüksek bir oranda, oy verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, desteklerinden dolayı tüm Trabzonlulara teşekkür ederek, "Bugün aynı zamanda anlamlı bir gün. Niye? Seçimin yapıldığı günden öyle bir tevafuk ki bugün 61. gün. 10 Ağustos'ta seçimi yaptık şimdi 61. günde bu toplu açılış ve teşekkür ziyaretimiz gerçekleştiriyoruz" dedi.

“Trabzon her zaman kendine yakışanı yaptı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde Trabzon'un kendisine yakışanı, kendisinden bekleneni her zaman verdiğini, Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı dönemlerindeki 8 seçimde de Trabzon'un hep kendisiyle olduğunu kaydederek, "Tarihimizde ilk kez halkın oylarıyla doğrudan Cumhurbaşkanı seçilirken de yani 9. seçimde de Trabzon yine yanımızda oldu, yine bize çok güçlü destek verdi. Rabbim hepinizden razı olsun, ahde vefanızdan, desteğinizden, itimadınızdan dolayı her birinize tek tek şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Daha önce olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı görevinde de Trabzon'a mahcup olmamak için çalışacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kenti eser ve yatırımlarla buluşturacaklarını, devam eden projelerin takipçisi olacağını, yeni projelerin başlatılması ve bitirilmesi için de gece gündüz çalışılacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli bakanlıkların, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin yapımı tamamlanan yatırımlarını sayarak toplamda 53 milyon liralık bu eserlerin Trabzon'a hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da açılışı yapılan eser ve yatırımlarda emeği geçen başta hükümet ve ilgili bakanlıklar olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Başbakana, bakanlara bu hayırlı hizmetleri tamamladıkları için, Trabzon'a 10 Ağustos'ta kendisine verdiği güçlü destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Hiç durmayacağız, hiç duraksamayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Trabzon için Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Trabzon bizimle olduğu müddetçe, Trabzon'un hayır duası bizimle olduğu müddetçe bize durmak, duraklamak yok. Allah yar ve yardımcımız olsun, yolumuz bahtımız açık olsun " diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, “Yarının güçlü Türkiye'sini inşa etmek için liderliğinizde başlayan kalkınma hamlesiyle, son yıllarda bütün ülkemizde olduğu gibi Trabzon ilimizde de önemli bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. İlimizde eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, kırsal ve kentsel alt yapı ile kültür ve turizm alanında 500'ün üzerinde yaklaşık 8 milyar TL proje bedelli yatırımlar hızla devam etmektedir. Devam eden bu yatırımlar ve yeni projelerle birlikte Trabzon'da sağlık, eğitim, spor, altyapı, turizm, şehirleşme alanında önemli gelişmelerin yanı sıra üretime dayalı büyümenin sağlanması için önemli bir alt yapı oluşmaktadır. 2013 Kasım ayında huzurlarınızla yaklaşık 600 milyon TL harcanan 85 tesisimiz hizmete açılmış, 228 milyon TL yatırım bedelli Akyazı Spor Tesislerinin temeli atılmıştır. Yine bu yıl Haziran ayında 105 milyon TL yatırım bedeli olan 30 tesisisin açılışı gerçekleştirilmiştir. Bugün itibariyle açılışa hazır olan 53 milyon TL bedeli 17 proje ile son bir yılda açılışı yapılan ve temeli atılan tesislerin toplam değeri 1 milyar TL'ye ulaşmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Vali Öz ve eşi Rukiye Öz, bakanlar, milletvekilleri ve protokol üyeleriyle toplu açılışı temsilen kurdele kesti.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."
  • 10.08.2023 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şehirlerimiz hem güzelleşecek hem depreme hazırlıklı hale gelecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel At ...

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi
  • 20.03.2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Peyderpey inşaat çalışmalarına yönelik teme ...

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek
  • 16.03.2023 09:56

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Ankara'da düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"
  • 15.03.2023 14:17

Cumhurbaşkanı "Türkiye'nin Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce vatanım ve milletim diyen herkesle iş birliği yapma ...