maritbet girişmaritbet
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile ilgili kitap tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı'na kışla inşa edileceğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında yaptığı konuşmanın başlangıçında tarih bilincine dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak mecburiyetindeyiz. Bizim tarih çalışmalarımızın en önemli eksiğinin işte bu boyut olduğunu düşünüyorum. Şu anda gençlimizin içinde bulunduğu sıkıntının altında da bu yatmıyor mu? Ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisede ve ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor."

'CESUR OLACAKSIN... GEZİ PARKI'NA O TARİHİ ESERİ İNŞA EDECEĞİZ'

"İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'u çok daha ileriye taşıyacağız" diyen Cumhurbaşkanı, "Ben sayın Başkanıma söylüyorum 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Ve cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi. Bak bugün burada yine söylüyorum; Taksim'deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. Bunu orada yapmamız lazım. İçeriği hakkında çok ilginç bilgilerimiz var. Geçenlerde Nabi hocamızla da biraz onları dertleştik. Ve bunun için de hani şu anda dünyada birçok şeyler konuşuluyor ediliyor ya. İşte yok bilmem Almanya'dakiler bir şeyler söylüyor. Onlara bir köşe yaparız orada. Ve o köşede onların neler yaptığını dünyaya tanıtırız. Fransızlara bir köşe yaparız, onları orada tanıtırız. Amerikalılara yaparız, onları da orada tanıtırız. Dünya hepsini tanısın, nerede neler yapmışlar hepsini görelim. Ama bu millete iftira atanlar bu milleti de orada görsün. Bizim tarihimiz kara tarih değil, ak tarihtir. Bunu görsün" ifadesini kullandı.

"AKM İLGİLİ DE ÖN HAZIRLIKLAR, PROJE HER ŞEY VAR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü. "Bir diğeri Maksem. Maksem'in olduğu yere de inşallah, Taksim Meydan'ın ihtiyacı var, orada bir selatin cami oraya yerleşmesi lazım. Bunların projesi falan her şeyi hazır. Bir diğeri de AKM... AKM ilgili de ön hazırlıklar, proje her şey var. Daha güzeli de yapılabilir. Arkada devasa bir yer var. Oraya gerçekten dev bir opera binasını da oraya yerleştirmek suretiyle bizim sanat anlayışımız bu bunu da görün demek lazım. Şuandaki bina zaten depreme dayanıklı değil. O yönden sıkıntısı var, gitti gider. Ve Gümüşsuyu'ndan çıkarken araçlar yerin altına girecek, Mete Caddesi'nden de Taşkışla'nın oradan çıkacak. Taksim Meydanı da tamamen yayalaştırılmış olacak. Böyle güzel bir meydana bizim ihtiyacımız yok mu? Var. Taksim Meydanı'nı bu hale getirmemiz lazım. Onun için de cesaret. Kültür Bakanımız, Belediye Başkanımız burada; Cumhurbaşkanı olarak ben de buradayım. Başbakanımız zaten 'evet' dedi. Adımı atacağız biran önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor biz ona bakalım. Dünyada her ülke bu tür meydanlarla anılır. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok."

Yorum Yaz